Ελλάδα

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Πολύ υψηλές θερμοκρασίες

03.08.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Άνθρωποι και τσιμέντο λιώνουν κάτω από τον καυτό ήλιο. Ο ακραίος καύσωνας κορυφώνεται και δημιουργεί συνθήκες επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι δύσκολες ημέρες δεν είναι γι’ εμάς μόνο ο καύσωνας. Οι δύσκολες ημέρες ξεκινούν όταν τελειώσει, με την ξηρασία που θα έχει δημιουργηθεί. Άρα έχουμε μπροστά μας αρκετές εβδομάδες συναγερμού, ετοιμότητας, επαγρύπνησης

Προβλήματα και καθυστερήσεις έχουν προκληθεί στα δρομολόγια των τραίνων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών οι τεχνικοί του ΟΣΕ δίνουν μάχη για να επαναφέρουν τις γραμμές που σε πολλά σημεία η διαστολή τις έχει μετακινήσει από τη θέση τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ακραίος και παρατεταμένος αυτός καύσωνας είναι… πρόβα για το μέλλον. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή πιθανότητα, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα.

Τα επόμενα χρόνια, όλο και πιο συχνά θα ζούμε τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες, με καταστροφικά αποτελέσματα για την ζωή των κατοίκων της χώρας αλλά και για την οικονομία.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι δεν μιλούν πια για κλιματική αλλαγή. Ο όρος που χρησιμοποιείται στο εξής, φωτογραφίζει το παρόν μας στον πλανήτη: Κλιματική Άπειλή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/08/2021