Πολιτική

Προκαλεί ξανά η Τουρκία – «Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της “τουρκικής” μειονότητας στη Θράκη»

03.08.2021 | 13:34 Eνσωμάτωση

Με επίκεντρο τη Θράκη επανήλθε στις προκλήσεις η Τουρκία αναφερόμενη για μια ακόμη φορά σε «τουρκική μειονότητα» και καταγγέλλοντας την Ελλάδα ότι κλείνει σχολεία της μειονότητας.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι έκλεισαν περισσότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και ο αριθμός τους μειώθηκε σε 103.

Κάνει λόγο δε για πολιτικές καταπίεσης στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης και κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Άμεση η απάντηση της Αθήνας που απέρριψε τις κατηγορίες υπενθυμίζοντας πως στη μουσουλμανική μειονότητα λειτουργούν πάνω από 100 δημοτικά, ενώ στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης έχουν απομείνει μόλις 3.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν από την πλευρά της Τουρκίας και δια στόματος Ακάρ ο οποίος προσπάθησε να βγει και από πάνω κάνοντας διαστρεβλώνοντας εντελώς τα γεγονότα.

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων έκλεισε ο Ερσίν Τατάρ από τα κατεχόμενα της Κύπρου, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να κρατήσει τα Βαρώσια για άλλα 46 χρόνια κλειστά.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση εγκαινιάζει φυλάκια σε Οθωνούς και Έβρο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/08/2021