Κόσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες – Θρίλερ με Λευκορωσίδα αθλήτρια που ζητά πολιτικό άσυλο

03.08.2021 | 13:37 Eνσωμάτωση

Ένα πολιτικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μια αθλήτρια από τη Λευκορωσία ζήτησε την προστασία της Ολυμπιακής Επιτροπής και φυγαδεύτηκε στην πρεσβεία της Πολωνίας όπου κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο.

Από το αεροδρόμιο του Τόκιο, η Κριστίνα Τιμανόφσκαγια εκλιπαρεί για βοήθεια. Οι αθλητικοί παράγοντες της Λευκορωσίας ήθελαν να τη στείλουν πίσω στη πατρίδα της. Προηγουμένως η 24χρονη σπρίντερ είπε διαμαρτυρηθεί γιατί οι προπονητές της άλλαξαν, την τελευταία στιγμή, το άθλημα στο οποίο θα αγωνιζόταν, δηλαδή να τρέξει στη σκυταλοδρομία αντί στα 200 μέτρα.

Με παρέμβαση της ΔΟΕ και των ιαπωνικών αρχών η αθλήτρια πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου. Και το πρωί ζήτησε πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία της Πολωνίας, που της χορήγησε βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Λίγες μέρες πριν ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο απέδωσε τις χαμηλές επιδόσεις των αθλητών της χώρας στο ότι δεν πεινούν, όπως οι συνάδελφοί τους από χώρες της Αφρικής.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας απέδωσε τα γεγονότα στην ψυχολογική κατάσταση της αθλήτριας. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο μεγαλύτερος γιος του Λουκασένκο, Βίκτωρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/08/2021