Αθλητικά

Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος ο Τεντόγλου

02.08.2021 | 19:52 Eνσωμάτωση

Ο Μίλτος Τεντόγλου με εκπληκτικό άλμα στα 8,41 μέτρα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εθνικός ύμνος αντηχεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο για τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η ελληνική σημαία υψώνεται στον μεσαίο ιστό και η εικόνα αυτή μεταδίδεται στα «πέρατα» της οικουμένης.

Το άλμα προς τη δόξα, το άλμα για την κορυφή του κόσμου! ο συγκλονιστικός Μίλτος Τεντόγλου «πέταξε» στα 8,41 μέτρα στην έκτη προσπάθεια και έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος αφήνοντας άφωνους τους αντιπάλους του.

Πρώτος και καλύτερος όπως έδειξε με το δάχτυλο μόλις βγήκε από το σκάμμα, άπλωσε τα χέρια του για να αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι πανηγύριζε ως μικρό παιδί και ο Τεντόγλου αφού είδε τον Κουβανό Ετσεβαρία να μην ολοκληρώνει την τελευταία προσπάθεια, ξεδίπλωσε τη γαλανόλευκη και «γέμισε» υπερηφάνεια τους Έλληνες .

Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά ξεκίνησε με 8,11, βρέθηκε δύο φορές εκτός βάθρου αλλά στην τελευταία προσπάθεια σε μια στιγμή αγωνίας για τον ελληνισμό με απίστευτη ψυχραιμία έκανε «πτήση» από την 4η θεση στο χρυσό μετάλλιο.

Λύτρωση και αποθέωση! Η επίδοση 8,15 στο πέμπτο άλμα τον ανέβασε στο υψηλότερο σημείο του βάθρου καθώς ο Κουβανός Ετσεβαρία επίσης με 8,41, κατέγραψε το 8,09 ως καλύτερο δεύτερο άλμα.

Οι δύο σαστισμένοι Κουβανοί Μάσο και Ετσεβαρία πλαισίωσαν το χρυσό Ολυμπιονίκη, φωτογραφήθηκαν μαζί του ενώ άλλοι αθλητές έσπευδαν για τα συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Έλληνας άλτης όσο και αν αναφέρθηκε με μεγάλη σεμνότητα απέναντι στον Κουβανό, ήταν ο πανάξιος νικητής.

Το διαπίστωσαν όλοι οι Έλληνες το ξημέρωμα, το είδαν οι συμπατριώτες του στα Γρεβενά παρακολουθώντας την καταπληκτική παράσταση ενός δικού τους παιδιού. Ο Τεντόγλου έκανε στα 23 του χρόνια, το όνειρο πραγματικότητα και έχοντας ήδη σπουδαία επιτεύγματα στο μήκος βλέπει το μέλλον «ορθάνοικτο» μπροστά του.

Τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοικτό και κλειστό στίβο, με ατομικό ρεκόρ 8,60, την καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο, έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο από το Τόκιο μετά από τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία.

Θερμή υποδοχή στο Ολυμπιακό Χωριό

Θερμή υποδοχή στον χρυσό ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου αλλά και στον Λευτέρη Πετρούνια για το χάλκινο μετάλλιο επεφύλαξαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Τόκιο στους έλληνες αθλητές που χάρισαν σήμερα δύο μετάλλια στην πατρίδα.

Μάλιστα, Τεντόγλου και Πετρούνιας αγκαλιάστηκαν θερμά μεταξύ τους και είχαν συζήτηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2021