Κόσμος

Πύρινη λαίλαπα καίει την Τουρκία – Οκτώ νεκροί, ανυπολόγιστες καταστροφές

02.08.2021 | 20:41 Eνσωμάτωση

Κόλαση φωτιάς κατακαίει τη νότια Τουρκία. Επτά μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα στη Μαρμαρίδα και την Αλικαρνασσό εδώ και έξι ημέρες.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι στις 28 Ιουλίου, που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, ο Τούρκος Πρόεδρος έβαζε την υπογραφή του σε νόμο που απελευθερώνει τις επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις και παραλίες.

Την ίδια ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες σε 35 από τους 81 νομούς της χώρας.

Προς το παρόν το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να σωθούμε. Οι άνθρωποι έπρεπε προφανώς να βρουν καταφύγιο. Αυτοί που μπόρεσαν σώθηκαν.

Με χιλιάδες ανθρώπους να κινδυνεύουν και κόποι μιας ζωής να έχουν γίνει στάχτη ο Ερντογάν στην επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, έδωσε μόνο τσάι και συμπάθεια.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση “χτυπά” σήμερα τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν που επιλέγει αντί για την πραγματικότητα, να ανακαλύπτει αόρατους εχθρούς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας Φαχρετιν Αλτουν χαρακτήρισε την προσφερόμενη βοήθεια από ορισμένες χώρες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών ως απόπειρα για αποδυνάμωση της ενότητας κράτους-έθνους. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φιλοκυβερνητικός τύπος.

Η Μιλιέτ κατηγορεί την Αθήνα πως ψεύδεται και ποτέ δεν κινητοποιήθηκε για την αποστολή βοήθειας.

Οι πολίτες πάντως που βλέπουν την ζωή τους να απειλείται και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη έχουν άλλη άποψη.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2021