Ελλάδα

Ακραίος καύσωνας διαρκείας – «Φλέγεται» το κέντρο της Αθήνας

02.08.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Άνθρωποι και τσιμέντο λιώνουν κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ο ακραίος καύσωνας κορυφώνεται από σήμερα και δημιουργεί συνθήκες επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Δραματικές ώρες ζουν οι εργαζόμενοι.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα θερμόμετρα έχουν καταγράψει θερμοκρασίες ρεκόρ.

Στη 13:00 μετά το μεσημέρι, οι πιο ζεστές περιοχές ήταν η Σκύδρα με 46°C, η Λάρισα, η Αίγινα και το Αγρίνιο με 44°C.

Στις Μυκήνες το θερμόμετρο έδειξε 46 βαθμούς Κελσίου,ενώ στην πόλη του Άργους έφτασε τους 42 και όσοι ήταν αναγκασμένοι να κυκλοφορήσουν στους δρόμους έβρισκαν ανακούφιση στα συντριβάνια.

Στις τρεις το απόγευμα, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λάρια στους Σοφάδες και τον Παλαμά Καρδίτσας, στη Σκύδρα και στην Αλεξάνδρεια. Εκεί το θερμόμετρο έδειχνε 44 βαθμούς.

Οι πιο ζεστές περιοχές της Αττικής ήταν η Εκάλη με 40,2 βαθμούς, η Κηφισιά, ο Ασπρόπυργος, τα Πατήσια και το Μαρκόπουλο με 40 βαθμούς Κελσίου.

Λύγισαν οι γραμμές του τραίνου

Προβλήματα και καθυστερήσεις έχουν προκληθεί στα δρομολόγια των τραίνων σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών οι τεχνικοί του ΟΣΕ δίνουν μάχη για να επαναφέρουν τις γραμμές που σε πολλά σημεία η διαστολή τις έχει μετακινήσει από τη θέση τους.

Καταφύγιο στη θάλασσα

Η αφόρητη ζέστη οδήγησε πολύ κόσμο στις παραλίες για μια… ανάσα δροσιάς.

Η κλιματική απειλή είναι εδώ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ακραίος και παρατεταμένος αυτός καύσωνας είναι… πρόβα για το μέλλον. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή πιθανότητα, αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα.

Τα επόμενα χρόνια, όλο και πιο συχνά θα ζούμε τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες, με καταστροφικά αποτελέσματα για την ζωή των κατοίκων της χώρας αλλά και για την οικονομία.

Μάλιστα οι μετεωρολόγοι δεν μιλούν πια για κλιματική αλλαγή. Ο όρος που χρησιμοποιείται στο εξής, φωτογραφίζει το παρόν μας στον πλανήτη: κλιματική απειλή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/08/2021