Ελλάδα

Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα – Το MEGA στο μέτωπο της φωτιάς

31.07.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα.

Οι εστίες είναι πάρα πολλές με αποτέλεσμα εναέριες και επίγειες δυνάμεις να έχουν διασκορπιστεί στην προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι την παραλία.

Μέχρι τις 8 παρά τέταρτο, υπήρχαν πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες. Ένας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, ένας στου Αιγίου, και οι υπόλοιποι σε αυτό του Ρίου. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, κι έναν ακόμα με εγκαύματα 2ου βαθμού, ενώ περίπου 20 σπίτια έχουν είτε υποστεί σοβαρές ζημιές, είτε έχουν καεί ολοσκαιρώς.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου από νωρίς το απόγευμα, ενώ πλέον κόβεται και από την Κόρινθο προς την Πάτρα, στο ύψος των διοδίων του Κιάτου.  Το ευτυχές είναι ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Να σημειώσουμε ότι έχουν από νωρίς εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Λαμπίρι, Καμάρες και Ζήρια, ενώ, σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις εκκενώνεται και ο οικισμός Λόγγος και Σελιανίτικα.

Δύο ξενοδοχεία χρειάστηκε να εκκενωθούν με 80 άτομα να φεύγουν από θαλάσσης με σκάφη του λιμενικού στην περιοχή Λόγγος. Η φωτιά στο σημείο έχει περίπου οριοθετηθεί αλλά οι άνεμοι δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2021