Ελλάδα

Καμπανάκι για την δραματική αύξηση κρουσμάτων σε δημοφιλή νησιά

31.07.2021 | 21:24 Eνσωμάτωση

Κρίσιμος μήνας ο Αύγουστος για τα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Στη Μύκονο οι Αστυνομικοί από χθες μοιράζουν μάσκες στη Χώρα ενω οι ειδικοί δεν αποκλείουν ως μετρό και το mini lockdown οπού χρειάζεται.

Με την αγωνία στα ύψη μπαίνει ο Αύγουστος, αφού η απρόβλεπτη αυξηση των κρουσμάτων δεν αφήνει κανενα περιθώριο για αίσθημα ανεμελιάς και εφησυχασμού στα νησιά με τον Νίκο Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

«Αν δουμε οτι η κατάστασή ξεφεύγει και δεν ,μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τα κρούσματα γιατι έχουμε νεες εισροές θα πάρουμε μέτρα όπως στην Μύκονο».

Μοιράζουν… μάσκες στη Μύκονο

Μύκονος και Ίος βρίσκονται λίγο πριν το κόκκινο ενώ έξι ακόμα νησιά παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ζάκυνθος, Τήνος, Λευκάδα, Πάρος Ρόδος και Σαντορίνη έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ

Αστυνομικοί μοιράζουν από χθες μάσκες στους επισκέπτες της Χώρα, σε συνεργασία και με το Σωματείο Επιχειρηματιών της Χώρας αλλα και την χορηγία του Δήμου Μυκόνου.

«Η τοπική μας κοινωνία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη σημερινή κατάσταση και προσπαθεί να συνδυάσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με την συνεπή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.»

«Οι πλειοψηφία των επιχειρηματιών τηρούν τα μέτρα, οι ανεύθυνοι που δεν τα τηρούν είναι δουλειά της πολιτείας. Αν χρειάζονται μέτρα να τα πάρουν τώρα οχι στο τέλος.»

Το στοίχημα του Δεκαπενταύγουστου

Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις μετακινήσεις του δεκαπενταύγουστου.

«Μας ανησυχεί ο Αύγουστος. Συγκεκριμένα νησιά που παρουσιάζουν κινητικότητα λόγω, όχι των τουριστών αλλά του ανοίγματος των δραστηριοτήτων, είναι αυτά που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα και καθοδηγούν τη δυναμική του πανδημικού κύματος».

Η Πάρος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια αναφέρει στο Mega ο Δήμαρχος. Με 144 δώματα covid -19 και 3 θαλάμους στο Κέντρο υγείας, παραλληλα με την τήρηση των μέτρων στέκεται ακόμη έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες.

Για να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown εν μέσω καλοκαιριού «κόκκινα» νησιά αναμένεται να υπάρξουν από δω και στο εξής «τετραπλάσιοι» έλεγχοι προκειμένου να υπάρξει αποτροπή των όρθιων πελατών, ενώ πλέον συστάσεις θα γίνονται ακόμα και στα στενά σοκάκια όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2021