Ελλάδα

Μύκονος: Δεν έχουν τέλος τα κορωνοπάρτι – Πρόστιμο 76.000 για συνάθροιση σε σκάφος

26.07.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Εντείνονται οι προσπάθειες από τις αρχές για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες συναθροίσεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκτοξεύουν τον αριθμό των κρουσμάτων.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις οδήγησαν την περασμένη βδομάδα στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της Μυκόνου η οποία οδήγησε στην απόφαση για mini lockdown στο νησί το οποίο έληξε σήμερα . Τα κορωνοπάρτι στη Μύκονο πάντως συνεχίστηκαν και μέσα στο lockdown.

Από το πρωί, υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοείδης, βρίσκεται στο νησί των ανέμων δίνοντας το μήνυμα της αυστηρής τήρησης των μέτρων.

Από σήμερα, άλλωστε, επιστρέφει η ζωή στην Μύκονο, καθώς απότο πρωί τα περιοριστικά μέτρα αποτελούν παρελθόν. Τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα αφορούσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, και την απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Ωστόσο, τα κορωνοπάρτι είναι η αχίλλειος πτέρνα της Μυκόνου. Τα τελευταία 24ώρα, δεν έχουν σταματήσει τα κορωνοπάρτι. Τόσο σε βίλες όσο και στα στενά του νησιού. Οι έλεγχοι των αρχών θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα βαριά.

Βαρύτατο πρόστιμο επιβλήθηκε χθες σε μια θαλαμηγό που είχε δώσει στον κόλπο της Ψαρρούς. Στο κορωνοπάρτι μετείχαν 30 άτομα. Στους 26 συμμετέχοντες επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ στον καθένα, ενώ στον τούρκο ιδιοκτήτη του σκάφους βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 50.000.

Χωρίς τέλος η διασκέδαση στο νησί των ανέμων
Μέσα στην περασμένη βδομάδα κάποιοι στη Μύκονο και ενώ στο νησί είχαν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα βρήκαν τον τρόπο να παραβιάσουν τους ελέγχους και να διοργανώσουν κορωνοπάρτι και άλλες συναθροίσεις δίχως την τήρηση κανενός απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρω των social media δείχνουν ξέφρενο πάρτι στα σοκάκια της Μυκόνου, με τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ. Διασκέδαση, ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς μάσκες, σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Τουρίστες και επισκέπτες του νησιού δεν λένε να βάλουν μυαλό. Μπορεί η μουσική να έχει απαγορευτεί καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου… όμως οι ίδιοι βρήκαν την λύση.

Το μεγάλο αυτοσχέδιο πάρτυ δεν άργησε να ξεκινήσει. Τα αίματα άναψαν και αμέσως δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν για να διασκεδάσουν.

Όχι μόνο στα σοκάκια, αλλά και στις σκάλες και τα μπαλκόνια σπιτιών ανέβηκαν για να τραγουδήσουν και να χορέψουν υπό τον ρυθμό γνωστών επιτυχιών!

Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το MEGA οι άνδρες της Αστυνομίας, που έκαναν εκείνη την ώρα περιπολία συνωστίστηκαν και αυτοί ανάμεσα στο πλήθος.

Πολίτες με το ποτό στο χέρι τους χτυπούν στωικά στην πλάτη , σαν να αναγνωρίζουν ότι μάλλον δύσκολα θα μπορέσουν  να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα πάρτι στις βίλες συνεχίζονται

Ξέφρενο κορωνοπάρτυ διοργανώθηκε για ακόμη μία φορά σε πολυτελέστατη βίλα στη Μύκονο.

Τι και αν στο νησί απαγορεύεται η νυχτερινή κυκλοφορία από τη 01.00 έως 06:00 το πρωί.

Κάποιοι πάντα βρίσκουν τον τρόπο να νυχτοπερπατήσουν κάτω από την μύτη των αστυνομικών Αρχών.

Με το ποτό στο χέρι… και τον DJ να δίνει το ρυθμό.. οι θαμώνες διασκέδασαν όπως φαίνεται στα πλάνα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας

Με αγωνία οι επιχειρηματίες του νησιού αλλά και οι εργαζόμενοι περιμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ελπίζοντάς ο Αύγουστος να τους βρει με ανοιχτά τα μαγαζιά και την μουσική στην διαπασών.

Εντείνονται οι προσπάθειες από τις αρχές για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες  συναθροίσεις χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ειδικά σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς  εκτοξεύουν τον αριθμό των κρουσμάτων.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις οδήγησαν την περασμένη βδομάδα στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της Μυκόνου η οποία οδήγησε στην απόφαση για mini lockdown  στο νησί το οποίο έληξε σήμερα .

Τα κορωνοπάρτι στη Μύκονο πάντως συνεχίστηκαν και μέσα στο lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021