Κόσμος

Συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στη Βρετανία – Κόλαση φωτιάς σε Ισπανία & Ιταλία

26.07.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν το ανατολικό και βόρειο τμήμα της Βρετανικής πρωτεύουσας πλημμύρισαν τα πάντα και δημιούργησαν πολύ σημαντικά προβλήματα.

Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και σπίτια πλημμύρισαν. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας τονίζει πως τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα.

Βέλγιο

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν και το Βέλγιο. Μετά τις σαρωτικές πλημμύρες στα δυτικά της χώρας που στοίχισαν την ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους, τώρα τον τρόμο από την δύναμη της φύσης βιώνει το νότιο τμήμα της χώρας.

Χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του στην πόλη Ντίναντ. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες χωρίς πάντως να υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή αγνοούμενους.

Ιταλία – Ισπανία

Η Σαρδηνία έχει μετατραπεί σε κόλαση φωτιάς.

Περισσότερα από 200.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έχουν γίνει στάχτη από τα δεκάδες πύρινα μέτωπα που κατακαίνε το ιταλικό νησί.

400 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενώ η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε την συνδρομή της Ευρώπη για να περιοριστούν τα μέτωπα. Η Ελλάδα στέλνει δύο Canadair στην περιοχή.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η Καταλονία στην Ισπανία. Περισσότερα από 13.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί και 168 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στον οικισμό της Σάντα Κολόμα. Την μάχη με την φωτιά δίνουν περισσότεροι από 400 πυροσβέστες και 18 ελικόπτερα.

Ινδία

Οι καταιγίδες στα Βόρεια της Ινδίας δημιουργούν φονικές κατολισθήσεις.

Περισσότεροι από 130 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους τις τελευταίες ημέρες ενώ εκατοντάδες είναι και οι αγνοούμενοι.

Οι αρχές της χώρας έχουν κηρύξει τον Βορά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κίνα

Τεράστια αμμοθύελλα στην Βορειοδυτική Κίνα “κατάπιε” για μερικά λεπτά την πόλη Κανζού.

Τα κύματα άμμου που σηκώθηκαν γύρω από την πόλη έφτασαν τα 100 μέτρα και δημιούργησαν ένα απόκοσμο φαινόμενο με σχεδόν μηδενική ορατότητα στους κατοίκους της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021