Κόσμος

Ρωσία: Μεγαλειώδης παρέλαση για τα 325 χρόνια του Πολεμικού Ναυτικού – Το μήνυμα Πούτιν

26.07.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Με μεγάλη ναυτική παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη γιορτάστηκαν τα 325 χρόνια του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι η ένοπλες δυνάμεις της χώρας του είναι ικανές να εντοπίσουν και να καταστρέψουν οποιονδήποτε στόχο.

Περισσότερα από 50 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ιστιοφόρα και τέσσερις χιλιάδες ναύτες παρατάχθηκαν στον ποταμό Νεβά, στην Αγία Πετρούπολη, για τον εορτασμό των 325 χρόνων του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού.

Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και Πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επιθεώρησε το άγημα…

Αμέσως μετά έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για το «ανίκητο», όπως είπε, των ρωσικών όπλων.

«Σήμερα το ρωσικό Ναυτικό έχει ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσει την άμυνα της πατρίδας, τα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαστε ικανοί να εντοπίσουμε οποιονδήποτε εχθρό κάτω ή πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ή στον αέρα και, εφόσον χρειαστεί, να του επιφέρουμε μη αναστρέψιμο πλήγμα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η παρέλαση έγινε με την ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης να βρίσκεται και πάλι στο “κόκκινο”. Τον περασμένο Ιούνιο, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι έριξε προειδοποιητικές βολές προκειμένου να αναγκάσει βρετανικό πολεμικό πλοίο να απομακρυνθεί από τα νερά γύρω από την Κριμαία στη Μαύρη θάλασσα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος πρόσφατα διεμήνυσε πως ακόμη κι αν οι Ρώσοι βύθιζαν το βρετανικό πλοίο, ο κόσμος δεν θα βρισκόταν στο χείλος ενός Γ’ Παγκοσμίου πολέμου γιατί η Δύση ξέρει πως δεν θα τον κέρδιζε. Τους τελευταίους μήνες η Ρωσία κάνει συνεχώς επιδείξεις των νέων της οπλικών συστημάτων όπως ο υπερηχητικός πύραυλος Zirkon.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη ναυτική επίδειξη της Αγίας Πετρούπολης συμμετείχαν πολεμικά πλοία του Ιράν, της Ινδίας και του Πακιστάν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021