Πολιτική

Μητσοτάκης: «Κλείδωσε» αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό

26.07.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Πρωθυπουργό, και η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

«Κλείδωσε» η αύξηση για το νέο κατώτατο μισθό. Ο πρωθυπουργός  στο υπουργικό ανακοίνωσε ότι θα είναι της τάξεως του 2%, παρότι οι κοινωνικοί εταίροι με εξαίρεση τη ΓΣΕΕ πρότειναν το πάγωμά του.

Τι σημαίνει αυτή η αύξηση. Μιλάμε για 13 ευρώ.

Από τα 650 € που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 663 €. Θα αρχίσει να καταβάλλεται μάλιστα υποχρεωτικά με ισχύ από 1.1.2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για συμβολική αύξηση παρά την ύφεση 8% και ενώ η κυβέρνηση έχει διαθέσει πάνω από 40 δις ευρώ τους τελευταίους 18 μήνες για την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

Επίσης το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αυστηροποίηση των ποινών για ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο νέος ποινικός κώδικας παρέχει μεγαλύτερη προστασία στα θύματα κακοποίησης και έμφυλης βίας ενώ η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας δεν θα τιμωρείται απλώς με χρηματικό πρόστιμα αλλά με φυλάκιση αυτεπάγγελτα.

Επιπλέον η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται. Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα ενώ οι ποινές για περιβαλλοντικά εγκλήματα όπως οι εμπρησμοί δασών γίνονται βαρύτερες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/07/2021