Οικονομία

Μύκονος: «Πάρτι» φοροδιαφυγής με αδήλωτα ενοίκια – Τι ανακάλυψε η ΑΑΔΕ

25.07.2021 | 20:24 Eνσωμάτωση

«Λαβράκια» φαίνεται πως έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Μύκονο. Κλιμάκια, προσποιούμενα τους πελάτες, αποκάλυψαν φοροδιαφυγή - μαμούθ με μαύρα ενοίκια σε 47 βίλες στο νησί.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιούμενοι τους πελάτες εντόπισαν μεσιτικά γραφεία που εκμεταλλεύονταν βίλες πολυτελείας, εισπράττοντας τεράστια ποσά από ξένους ενοικιαστές.

Πρόκειται για ένα ολόκληρο κύκλωμα με γραφεία κρυμμένα σε διαμερίσματα στην Αθήνα και με υποκαταστήματα στη Μύκονο.

Οι ελεγκτές, κατά την είσοδό τους στα διαμερίσματα – γραφεία, βρήκαν τις λίστες πελατών αλλά και τις λίστες με τους ιδιοκτήτες των βιλών της Μυκόνου, τις μέρες διαμονής και τα ποσά.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρχε βίλα που κόστιζε 12.000€/ ημέρα, υπήρχε βίλα με 18.000€/ ημέρα και με 57.000€/ ημέρα.

Βαριά τα πρόστιμα

Η έρευνα των ελεγκτών συνεχίζεται, ακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος, ώστε να ερευνηθεί εάν και οι ιδιοκτήτες των βιλών δήλωναν τα εισπραχθέντα εισοδήματα των 47 βιλών ή τα έκρυβαν.

Προς άρση του μίνι lockdown

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου τις εξελίξεις, οι οποίοι αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις για την άρση του μίνι lockdown.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να γίνει η επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού της Μυκόνου, που βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα περιοριστικά μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι αύριο, Δευτέρα, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021