Πολιτική

Προεδρικό Μέγαρο: Αποφασιστικό μήνυμα Σακελλαροπούλου στην Τουρκία – Δε θα ανεχθούμε τετελεσμένα

25.07.2021 | 21:21 Eνσωμάτωση

Αποφασιστικό μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή τις προκλητικές ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο, έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη χθεσινή συμβολική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα και επεκτατικές ενέργειες. Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η συμπαράστασή μας στην Κύπρο είναι απόλυτη. Το ίδιο και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα», ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις τουρκικές προκλήσεις.

«Θα υπάρξει απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η καθιερωμένη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στο ιστορικό κιόσκι ήταν χαλαρή, με την κ. Σακελλαροπούλου να τους ζητά να βγάλουν τις μάσκες αν το επιθυμούν καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Η κουβέντα ήταν ανάλαφρη, χωρίς πολιτικά θέματα, ωστόσο υπήρξε προβληματισμός για το θέμα της πανδημίας.

«Ήταν πολύ χαλαρή η συζήτηση. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα και τι γίνεται με τους ανεμβολίαστους. Είμαστε αρκετά θορυβημένοι», σημείωσε έπειτα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Στον φετινό εορτασμό, τον δεύτερο εν μέσω πανδημίας, τηρήθηκε αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο καθώς οι καλεσμένοι προσήλθαν μόνον με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR τεστ 24 ωρών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021