Ελλάδα

Κρήτη: Σώο εντοπίστηκε το ζευγάρι που αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου

25.07.2021 | 21:04 Eνσωμάτωση

Ευχάριστα είναι τα νέα για το ζευγάρι στην Κρήτη, το οποίο αγνοούνταν από το Σάββατο και για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού.

Πρόκειται για έναν 45χρονο και μια 39χρονη, οι οποίοι εντοπίστηκαν τελικά ζωντανοί ύστερα από ώρες έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι, και οι δύο κρητικής καταγωγής που ζουν και δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, έκανε διακοπές στο Λέντα. Μάλιστα, ο 45χρονος άνδρας είχε υπάρξει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Σάββατο, το ζευγάρι ενοικίασε ένα μικρό σκάφος για βόλτα στη θάλασσα, ωστόσο λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων η βάρκα παρασύρθηκε στα ανοιχτά.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση και οι έρευνες μεγάλες. Τελικά, το απόγευμα της Κυριακής ήρθαν τα ευχάριστα νέα με τον εντοπισμό του ζευγαριού.

Κολύμπησε μέχρι τη μονή Κουδουμά

Οι λεπτομέρειες που κράτησαν ζωντανό το ζευγάρι συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας κολύμπησε, παρά τη θαλασσοταραχή, μέχρι τη μονή Κουδουμά και ζήτησε βοήθεια, την ώρα που η γυναίκα παρέμεινε σε σπηλιά περιμένοντας τη σωτηρία και τα καλά νέα από τον 44χρονο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι ντόπιοι, συγκλονισμένοι από τη θετική έκβαση της ιστορίας, κάνουν λόγο για το θαύμα της Παναγίας που κράτησε ζωντανό και δυνατό τον άντρα για να κολυμπήσει μέχρι τη μονή.

Αμφότεροι, είναι καλά στην υγεία τους, αλλά εξαντλημένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021