Υγεία

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Σαρώνει η Δέλτα στη χώρα

25.07.2021 | 21:18 Eνσωμάτωση

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στους νέους και τους ανεμβολίαστους. Τα κρούσματα καθημερινά είναι πολλά, ενώ αυτό που ανησυχεί είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Όλο και περισσότεροι πολίτες χρειάζεται να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνει. Ο δείκτης νοσηλειών αυξάνεται συνεχώς και από 38 εισαγωγές που καταγράφηκαν την πρώτη του μήνα, χθες έφτασαν τις 178, μια αύξηση 368,%.

Τον Ιούλιο χρειάστηκε να νοσηλευτούν περισσότερο από 2.200 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους νέοι και ανεμβολίαστοι.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.553 νέα κρούσματα. 8 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο ενώ υπό μηχανική υποστήριξη βρίσκονται 134. 164 πολίτες χρειάστηκε να εισαχθούν σε κάποιο νοσοκομείο.

491 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, 195 στην Κρήτη και 193 στη Θεσσαλονίκη.

Σαρώνει στους νέους η Δέλτα

Η έντονη κινητικότητα των νέων σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες, δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για τη διασπορά της ινδικής παραλλαγής.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την πορεία του τέταρτου κύματος, καθώς χιλιάδες πολίτες θα φύγουν μαζικά για νησιά και επαρχία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για περεταίρω χαλάρωση προειδοποιούν οι ειδικοί.

Τα νησιά που ανησυχούν

Μετά τη Μύκονο που περιμένει να επιστρέψει αύριο στους κανονικούς της ρυθμούς, όλο και περισσότερα νησιά μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων.

Κέρκυρα, Ρόδος, Πάρος και Κρήτη είναι οι τουριστικοί προορισμοί που παρουσιάζουν επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα. Αγωνία και για τις κατασκηνώσεις, καθώς καθημερινά εντοπίζονται κρούσματα. 16 παιδιά βρέθηκαν θετικά σε κατασκήνωση στην Καβάλα και δεκάδες μπήκαν σε απομόνωση, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021