Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές: Μίσος, απειλές & μολότοφ από ακραία στοιχεία στην πορεία στο Σύνταγμα

25.07.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Δέκα χρόνια πέρασαν από τις πλατείες των Αγανακτισμένων και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία μικρογραφία των όσων είχαμε ζήσει, με απειλές εναντίον πολιτικών, στοχοποίηση δημοσιογράφων και συνθήματα κατά της Βουλής.

Τα καλέσματα γίνονται μέσα από κλειστές ομάδες στα social media και υπό την καθοδήγηση προσώπων που εξαπατούν διστακτικούς ανθρώπους ή ανθρώπους που δε θέλουν να ακούσουν ούτως ή άλλως για εμβολιασμούς.

Στα θολά νερά που ψαρεύουν, βασικό και κεντρικό ρόλο έχουν ακροδεξιές ομάδες.

«Φουσκωτοί», που προφανώς όχι τυχαία φορούν λευκές μπλούζες προσπαθώντας να δείξουν ότι δεν έχουν σχέση με ακροδεξιά στοιχεία που έχουμε δει στο παρελθόν με μαύρα, υποτίθεται ότι προστατεύουν τους διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Το σκηνικό που στήνεται, μία μικρογραφία της πλατείας των Αγανακτισμένων. Με τα ίδια πανό, με τα ίδια συνθήματα, με το ίδιο μίσος.

Στο ασυνάρτητο ψηφιδωτό της πλατείας συμμετέχουν ακροδεξιά στοιχεία, αρνητές, αντιεμβολιαστές, αυτοαποκαλούμενοι γκουρού της υγιεινής ζωής, παρακλάδια από σκληρούς παλαιοημερολογίτες.

Στο μεταξύ, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν καθημερινά με ανεμβολίαστους ασθενείς κάθε ηλικίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021