Ελλάδα

Αντιεμβολιαστές: Άγρια επεισόδια με την αστυνομία – Προσαγωγές & μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας

25.07.2021 | 19:53 Eνσωμάτωση

Εκτεταμένα επεισόδια προκάλεσαν οι αντιεμβολιαστές μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου

Μολότοφ, μάρμαρα, φωτιές σε κάδους. Τα όπλα ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι διεκδικούν συνταγματικές ελευθερίες.

Η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών κατέληξε, για άλλη μια φορά, σε σοβαρά επεισόδια.

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Λίγα λεπτά πριν από τις 22.00 το βράδυ κι ενώ το συλλαλητήριο των αντιεμβολιαστών μπροστά από τη Βουλή είχε ολοκληρωθεί, μια ομάδα πεντακοσίων ατόμων προκάλεσε επεισόδια, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, τα είχαν προσχεδιάσει.

Χωρίς να προκληθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις, με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και μάρμαρα εναντίον των αστυνομικών, μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο μάχης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών ενώ η Αύρα της αστυνομίας εκτόξευσε νερό για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από το σημείο.

Κάποιοι, αμετανόητοι, προσπάθησαν κατόπιν εορτής να δείξουν ειρηνικές διαθέσεις, προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία μέσα στους καπνούς και τα χημικά, αφού είχαν μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε σκηνικό τρόμου.

Απρόκλητη επίθεση

Τα επεισόδια ξεκίνησαν εντελώς ξαφνικά δυόμιση ώρες μετά την έναρξη της πορείας και ενώ οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για την πρόθεση να αποχωρήσουν.

Περίπου 1.500 άτομα παρέμεναν προκλητικά στο σημείο, παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών να αποχωρήσουν για να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ξαφνικά, ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη».

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 25 προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες ήταν και ενός ειδικού φρουρού. Από αυτές, οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021