Ελλάδα

Αλόννησος: Τραγικό τέλος για τον Κωστή, τη φώκια σύμβολο του νησιού

25.07.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Οργή και θλίψη προκαλεί η είδηση ότι ο «Κωστής», η διάσημη μεσογειακή φώκια στην Αλόννησο, βρέθηκε νεκρή φέροντας στο κουφάρι της καμάκι μεγάλου διαμετρήματος.

Η εικόνα σοκάρει. Δολοφονημένη, έχοντας στην πλάτη της μία βέργα από ψαροντούφεκο, βρέθηκε η διάσημη φώκια – μασκότ της Αλοννήσου που άλλοτε απολάμβανε ο κόσμος να παίζει στο νερό.

Ο «Κωστής», όπως λεγόταν η φώκια, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Οι κάτοικοι της Αλοννήσου είναι συγκλονισμένοι.

«Μία πράξη η οποία μας ντροπιάζει σαν ανθρώπους. Ο άνθρωπος που το έκανε, δεν μπορεί να λέγεται άνθρωπος. Έχω μιλήσει και με την Λιμενική αρχή, να πάρουν καταθέσεις από σκάφη, μήπως έχουν δει ή έχει πέσει κάτι στην αντίληψή τους», σημείωσε ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.

Κινητοποίηση στο νησιά για τη δολοφονία του Κωστή

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας καταγγέλλει ότι η νεαρή φώκια θανατώθηκε στην Αλόννησο από ανθρώπινο χέρι.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό!».

Το γεγονός έχει στεναχωρήσει και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, αλλά και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον Κωστή.

«Εάν δεν είχε συνηθίσει τον άνθρωπο δεν θα πλησίαζε και θα είχε γλιτώσει. Οι επαγγελματίες ψαράδες, οι παράκτιοι που είναι εδώ στην περιοχή δεν έχουν ψαροντούφεκα στα καΐκια τους. Άρα έγινε από κάποιον άλλον άνθρωπο, που χειρίζεται καλά το ψαροντούφεκο», σημείωσε η Ελένη Τούντα, εκπρόσωπος ΜΟΜ Αλοννήσου.

Η Οργάνωση, μεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη.

Παράλληλα, προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/07/2021