Υγεία

Κορωνοϊός: Στο στόχαστρο της Δέλτα τα παιδιά – Καμπανάκι κινδύνου από τους ειδικούς

24.07.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Τρομάζουν οι ειδικοί με την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ώρες αλλά και με τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα η οποία χτυπάει κυρίως νέους και παιδιά.

Νέους και παιδιά χτυπά η μετάλλαξη Δέλτα εν μέσω καλοκαιριού, καθώς διακοπές και συνωστισμός ευνοούν τη διασπορά του ιού. Την εβδομάδα που πέρασε, μολύνθηκαν 2.329 παιδιά και περισσότεροι από 6,5 χιλιάδες νέοι.

Οι επιστήμονες καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων και στους άνω των 40 καθώς η ινδική παραλλαγή κυριαρχεί. 3.256 πολίτες 40 – 64 ετών μολύνθηκαν από τις 19 Ιουλίου.

Η μία περιοχή μετά την άλλη τίθενται σε κατάσταση συναγερμού, με νησιά και Θεσσαλονίκη να προβληματίζουν τους ειδικούς. Στη συμπρωτεύουσα, την τρίτη εβδομάδα του Ιούλιου εντοπίστηκαν 1.146 μολύνσεις.

Συναγερμός για τα νησιά

Η χαλάρωση των μέτρων έφερε πολλά νησιά ένα βήμα πριν το «κόκκινο». Πρόκειται για νησιά που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των τουριστών, όπως Ζάκυνθος, Λέρος, Κέρκυρα, Κως, Λέσβος, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Αντίπαρος και Ρόδος.

Οι επιστήμονες προτείνουν τη λύση της «κοινωνικής φούσκας» και στις διακοπές. Εξηγούν πως ακόμη και στην παραλία ή στις βόλτες μας στα νησιά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παρέα που θα είναι πάντα η ίδια και δε θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Το μεγάλο στοίχημα είναι ο Αύγουστος οπότε και αναμένεται το μεγάλο κύμα των εκδρομέων. Αν συνωστισμός και χαλάρωση μέτρων συνοδέψουν τις διακοπές μας, το Φθινόπωρο η χώρα θα καταγράψει ακόμη και 5ψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/07/2021