Ελλάδα

Μάτι: Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

24.07.2021 | 21:34 Eνσωμάτωση

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την εκατόμβη στο Μάτι, με συγγενείς και φίλους των θυμάτων να αναρωτιούνται ακόμη τι συνέβη εκείνη την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.

Μέσα στις αγκαλιές μοιράζεται ο πόνος. Δίπλα στη θάλασσα εκεί που μαύρισε η ζωή στις 23 Ιουλίου του 2018, τα μάτια δεν στέρεψαν ποτέ.

Ο 9χρονος Στέλιος Κερασίδης στο πιάνο και ο Ιωάννης Νικολής στο βιολί,  τιμούν την μνήμη των 103 ανθρώπων που χάθηκαν μέσα στις φλόγες σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη εκδήλωση στο λιμανάκι του Ματιού.

Χωρίς λόγια, με δάκρυα, μουσική και με τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα στην επιμνημόσυνη δέηση, πέρασαν μπροστά από τα μάτια των ανθρώπων της περιοχής οι εφιαλτικές στιγμές της φονικής πυρκαγιάς.

Στο μνημείο των θυμάτων κάθε λουλούδι και ένα γιατί για κάθε έναν ξεχωριστά από τους 103 ανθρώπους τους που χάθηκαν μέσα στην κόλαση. Από τη μάνα, τον πατέρα, το παιδί, από τους φίλους μιας ολόκληρης ζωής. Από εκείνους που βρέθηκαν στο πλευρό τους γιατί απλά είναι άνθρωποι.

Να μην ξεχαστούν οι 103 νεκροί της φονικής πυρκαγιάς, να δοθούν απαντήσεις και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζουν να ζητούν οι δικοί τους άνθρωποι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/07/2021