Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ασταμάτητα τα… πλήγματα στο Τόκιο – Οι αλλαγές λόγω… τυφώνα

24.07.2021 | 21:52 Eνσωμάτωση

Σα να μην έφταναν όλα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήρθε και μια πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τυφώνα να ταράξει ακόμα περισσότερο διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Ο καιρός πλήττει τους Αγώνες

Εκτός από τον κορωνοϊό, οι Ολυμπιακοί αγώνες απειλούνται τώρα από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το πρόγραμμα της κωπηλασίας τροποποιήθηκε καθώς οι περιβαλλοντικές συνθήκες ευνοούν τις επόμενες ημέρες τη δημιουργία τυφώνα κοντά στις ακτές σε μια εποχή που ήδη η υγρασία και η ζέστη κάνουν πολλές φορές αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Η Τζιλ Μπάιντεν παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών χειροκρότησε την αμερικανική ομάδα Σόφτμπολ στον αγώνα με το Μεξικό, σε ειδική προβολή που οργάνωσε η πρεσβεία της χώρας στο Τόκιο.

Ευδιάθετη, χαλαρή και ντυμένη με την επίσημη σπορ περιβολή της Ολυμπιακής Αποστολής, η Τζιλ Μπάιντεν θα παραβρεθεί και σε εκδήλωση για την κολύμβηση πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Στη Νέα Υόρκη, το Empire State Building, ο ουρανοξύστης σύμβολο της πόλης, φωτίστηκε από τα χρώματα της σημαίας κάθε κράτους που παίρνει μέρος στη διοργάνωση με φόντο την εντυπωσιακή πανσέληνο.

Στον Λευκό Οίκο αποτυπώθηκε η χρωματική σύνθεση της σημαίας των ΗΠΑ στο πνεύμα συμπαράστασης των αθλητών της Αστερόεσσας.

Στην Ινδία και στην πόλη Ιμπχάλ, φίλοι και συγγενείς πανηγύρισαν το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο. Το κέρδισε η αρσιβαρίστρια Μιραμπάι Τσάνου.

Στο μεταξύ, το ίδρυμα του θρυλικού Μοχάμεντ Αλι συγκαταλέγεται στις «φωνές» για αλλαγές στο άρθρο 50 της ΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται με αυστηρές κυρώσεις αντιδράσεις από τους αθλητές για πολιτικά, φυλετικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα την ώρα των απονομών.

Περισσότεροι από 150 αθλητές και ακαδημαϊκοί συνυπέγραψαν σχετική επιστολή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/07/2021