Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Αντιδράσεις των καταστηματαρχών για το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

24.07.2021 | 20:55 Eνσωμάτωση

Αναστάτωση στους εμπόρους προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, για το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων καταναλωτών στα καταστήματά τους.

Κάνουν βόλτα στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους χωρίς να ψωνίζουν. Οι ταμειακές μηχανές παραμένουν άδειες και οι επιχειρηματίες του λιανικού εμπορίου φοβούνται τα χειρότερα μετά τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης ότι δεν αποκλείεται να απαγορευτεί η είσοδος των ανεμβολίαστων καταναλωτών στα δικά καταστήματά τους.

«Δεν συζητάμε για το λιανεμπόριο»

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει πάντως ότι το ενδεχόμενο να επεκταθούν και στο λιανεμπόριο οι περιορισμοί  που έχουν επιβληθεί στην εστίαση, θα εξαρτηθεί από την πορεία των δεικτών της πανδημίας και με ορίζοντα το ερχόμενο φθινόπωρο.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δηλώνει ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο λήψεις μέτρων περιορισμού στο λιανεμπόριο.

«Αυτήν την άρα δεν έχει ζητηθεί. Η εμπειρία δείχνει ότι η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις και τα πρωτοκολλά στο λιανεμπόριο μας προφύλαξαν από μεγάλη διασπορά το προηγούμενο διάστημα».

Διχάζονται οι καταναλωτές

Όπως έχει ήδη συμβεί στην εστίαση, και στην αγορά οι καταναλωτές παραμένουν διχασμένοι για το θέμα.

Φαίνεται πως οι περιορισμοί που αναμένεται να βιώσουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, έχει οδηγήσει αρκετούς στον μονόδρομο του εμβολιασμού προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν τις κοινωνικές τους δραστηριότητες.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν τη διαβεβαίωση ότι οι εμβολιασμένοι θα βλέπουν σταδιακά να αίρονται οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε μετακινήσεις και διασκέδαση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/07/2021