Κόσμος

Κορωνοϊός: Πέφτει ο ρυθμός εμβολιασμού – «Καλπάζουν» τα κρούσματα στην Ευρώπη

23.07.2021 | 13:19 Eνσωμάτωση

Τάσεις μείωσης δείχνουν οι εμβολιασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο αναγκάζοντας όλο και περισσότερες χώρες να καθιστούν υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στην Ευρώπη οι κυβερνήσεις που θεσπίζουν ειδικό πάσο για την είσοδο σε χώρους ή εκδηλώσεις είναι μεταξύ άλλων η Δανία, η Αυστρία η Ιταλία και η Γαλλία. Τα συναισθήματα πάντως στους πολίτες είναι ανάμεικτα. Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, εχθές έδωσε τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους της χώρας.

Τα ποσοστά εμβολιασμού καθημερινά μειώνονται στις χώρες της Ευρώπης, την ώρα που τα κρούσματα, με την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ να καλπάζει, ακολουθούν αντίθετη πορεία.

Στην Γαλλία η κυβέρνηση Μακρόν έχει εξαγγείλει από την επόμενη εβδομάδα πως η είσοδος σε μπαρ, εστιατόρια και μουσεία θα γίνεται μόνο με υγειονομικό πιστοποιητικό.

Οι αντιδράσεις είναι ανάμεικτες. Υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αυταρχικά.

Παρά τις αντιδράσεις περισσότερα από 2 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν κλείσει ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα.

Το γαλλικό παράδειγμα ακολουθεί από εχθές και η Ιταλία. Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους τους υγειονομικούς και θα απαιτείται υγειονομικό πιστοποιητικό για είσοδο σε εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης αλλά και δημόσιους χώρους.

Ισπανία και Πορτογαλία αναμένεται επίσης να προχωρήσουν σε περαιτέρω αυστηροποίηση των ελέγχων και των μέτρων σε πολίτες και τουρίστες. Στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε εχθές πως το 1 εκατομμύριο ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος των τεστ και του εμβολιασμού τους από τις 8 Αυγούστου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/07/2021