Ελλάδα

Μαύρη επέτειος: Τρία χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι – Τα αναπάντητα «γιατί» των κατοίκων

23.07.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα ημέρα που κάηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι 102 άνθρωποι. Εκείνο το βράδυ η φωτιά κάλυψε σπίτια και αυτοκίνητα ενώ ο κόσμος έτρεχε προς τη θάλασσα για να σωθεί. Οι εικόνες έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες.

Σαν σήμερα το 2018 και μέσα σε 12 ώρες συντελέστηκε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη χώρα.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Κόκκινο Λιμανάκι.

Αν και στην περιοχή έχουν γίνει ενέργειες προκειμένου να επιστρέψει στην πρότερη μορφή της, ο πόνος των κατοίκων που έχασαν αγαπημένους τους ανθρώπους και περιουσίες παραμένει νωπός και ζητούν δικαιοσύνη.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε μνημόσυνο για τα 102 θύματα τρία χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά, χοροσταντούτος του Μητροπολίτη Μεσογαίας.

Η σιωπή και η θλίψη κυριάρχησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  – Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, αλλά και αρκετός κόσμος μέσα και έξω από την εκκλησία.

Οι συγγενείς των θυμάτων μνημόνευσαν και προσευχήθηκαν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν τόσο πρόωρα και άδικα την ημέρα της καταστροφής στον τόπο μας 3 χρόνια πριν.

Έξω από ναό αρκετά παιδάκια φορούσαν μπλούζες μαύρες με σύνθημα. «Κόκκινο λιμανάκι 23.7.2018».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/07/2021