Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» γιατρών και επιστημόνων στους αρνητές εμβολίων

23.07.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν και οι γιατροί της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία όταν βλέπουν αυτές τις εικόνες τη στιγμή που αρχίζουν και πάλι να στήνουν κλινικές. Όπως λέει χαρακτηριστικά πνευμονολόγος του Ευαγγελισμού όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε θαλάμους απομόνωσης είναι ανεμβολίαστοι και μετανιωμένοι. Καμπανάκι χτυπά η καθηγήτρια Ψαλτοπούλου που υπογραμμίζει ότι εξ αιτίας της μετάλλαξης Δέλτα αυτές οι συγκεντρώσεις χωρίς μάσκες ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους θα φέρουν φοβερές συρροές κρουσμάτων.

Ανήμποροι να αντιδράσουν αισθάνονται πλέον γιατροί και επιστήμονες βλέποντας τις συγκεντρώσεις των ανεμβολίαστων στις πλατείες της χώρας.

Οι άνθρωποι που σχεδόν επί  δυο χρόνια δίνουν μάχη για να σώσουν ζωές, βλέπουν τις μονάδες covid να γεμίζουν σταδιακά κυρίως από ανεμβολίαστους αρνητές, που πλέον στο κατώφλι ακόμη και του θανάτου, μετανιώνουν για όσα επικίνδυνα πρέσβευαν.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ενώ οι κλινικές κοβιντ που είχαν κλείσει τον Ιούνιο ανοίγουν ξανά.

Η μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ άλλα και το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται στις πλατείες δεν είναι εμβολιασμένοι μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Στο ερώτημα πως μπορεί η επιστήμη να πείσει αυτούς τους ανθρώπους  για την αξία του εμβολιασμού, ο Γιάννης Καλομενίδης πνευμονολόγος στον Ευαγγελισμό δεν έχει απάντηση.

Με δεδομένη την επιμονή των αρνητών στις απίστευτες ιστορίες συνομωσιολογίας, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό οι όποιες προσπάθειες γίνονται από το κράτος αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά να μην αρκούν για να χτιστεί έγκαιρα το τείχος ανοσίας που θα ανακόψει την επέλαση του ιού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/07/2021