Πολιτική

Διπλωματικός «πυρετός» σε Λευκωσία και Αθήνα – Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Αναστασιάδη

20.07.2021 | 20:31

Συζήτησαν επίσης τον συντονισμό των περαιτέρω διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο υπό το φως των σημερινών εξαγγελιών της τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς, που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συντονισμός περαιτέρω διπλωματικών ενεργειών

Συζήτησαν επίσης τον συντονισμό των περαιτέρω διπλωματικών ενεργειών Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας, σε απάντηση της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο Τετάρτη στην Κύπρο μετά τις προκλήσεις και τις απειλές Ερντογάν.

Θα προηγηθηθεί η επίσκεψη του κ. Δένδια στο Ισραήλ όπου θα συναντηθεί με το νέο υπουργό Εξωτερικών της χώρας και εν συνεχεία θα μεταβεί στην Κύπρο όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και τον δήμαρχο Αμμοχώστου Σ. Ιωάννου.

Την ίδια στιγμή, στην Λευκωσία έχει σημάνει συναγερμός ο Νίκος Αναστασιάδης συγκαλεί εκτάκτως αύριο το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και Κώστα Κωνσταντίνου ήδη ο Υπουργός Εξωτερικών ο κ Χριστοδουλίδης ενημερώνει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και τους Πρέσβεις των Μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/07/2021

Πολιτική