Πολιτισμός

Τόλης Βοσκόπουλος: Αντίο στον «πρίγκιπα» μιας ολόκληρης γενιάς

19.07.2021 | 19:53 Eνσωμάτωση

Με συγκίνηση και νοσταλγία αποχαιρετά η Ελλάδα ένα μεγάλο λαικό ερμηνευτή τον Τόλη Βοσκόπουλο. Του χωρισμού η ώρα όπως τραγούδησε και ο ίδιος ήρθε σήμερα μετά από μια πορεία δεκαετιών με ανεπανάληπτες επιτυχίες που τραγουδήθηκαν απ όλες τις γενιές και έγιναν σταθμός στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιου. Για τον τελευταίο «πρίγκιπα» μίλησαν ερμηνευτές και ερμηνεύτριες που στάθηκαν στο πλαι του περιγράφοντας όχι μόνο το μεγάλο ταλέντο του αλλά και την γενναιόδωρη προσωπικότητά του.

Ο πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού…

Ο ερμηνευτής που λατρεύτηκε από το κοινό και για δεκαετίες ήταν το πιο λαμπρό αστέρι. Ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν είναι πια μαζί μας…

Η καρδιά του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή σταμάτησε το πρωί της Δευτέρας στο 251 νοσοκομείο της πολεμικής αεροπορίας όπου νοσηλευόταν από τις 11 Ιουνίου. Διπλά του οι γυναίκες της ζωής του η σύζυγος του Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία. Ήταν 81 ετών…

Η είδηση πως ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε σκέπασε με θλίψη ολόκληρο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Συνεργάστηκε με τους καλυτέρους. Τραγούδισε στίχους μεγάλων μουσικών και έδωσε τους δικούς του στίχους και λίγο από την δική του λάμψη απλόχερα, σε οποίον εκτιμούσε το ταλέντο του.

«Δεν έχω λόγια… Το πρώτο τραγούδι που έγραψα ποτέ, είχα την τύχη και την τιμή να το πεις εσύ. Κάτι τέτοιες ώρες πόσο σε θυμάμαι, κάτι τέτοιες ώρες νιώθω μοναξιά… Καλό ταξίδι αδερφέ μου», έγραψε ο Γιάννης Πάριος

«Αγαπημένε μου κύριε!

Λατρεμένε του κόσμου!

Πάντα θα θυμάμαι την αγκαλιά σου που με τόση ευγένεια και στοργή με έκλεισε στα πρώτα μου βήματα στο τραγούδι. Όλοι σ’ αγαπήσαμε Τόλη!

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μου!», ήταν τα λόγια της Χαρούλας Αλεξίου.

Ήταν ο  τελευταίος μεγάλος σταρ  της γενιάς του. Οι ερμηνείες του μοναδικές σαν το χρώμα της φωνής του. Τραγούδια που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στις χρυσές σελίδες του ελληνικού πενταγράμμου.

Τα μαγαζιά που τραγουδούσε κάθε νύχτα ασφυκτικά γεμάτα. Η πίστα γέμιζε με την παρουσία του. Το φανατικό κοινό του παραληρούσε.

«Καλός, γενναιόδωρος σα χαρακτήρας, καλός συνεργάτης. Έχει σημασία να θυμόμαστε ότι ξεκίνησε σαν μουσικός και έγραψε και μερικά πολύ ωραία τραγούδια. Έζησε μια γεμάτη ζωή και έδωσε χαρά και αγάπη. Καλό του ταξίδι»., το αντίο του Γιώργου Νταλάρα.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου.

Δεν. Καλό ταξίδι αγόρι μου.

Το κοριτσάκι σου», είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου.

Ο πρίγκιπας έφυγε. Αλλά η φωνή του θα είναι για πάντα εδώ.

Η κηδεία του «πρίγκιπα» του λαϊκού τραγουδιού θα γίνει την Τετάρτη δημοσία δαπάνη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/07/2021