Πολιτισμός

Kάννες: Στην ταινία «Τιτάν» της Ζουλιά Ντικουρνό ο Χρυσός Φοίνικας

18.07.2021 | 13:40 Eνσωμάτωση

Στο φεστιβάλ των Καννών, η γαλλική ταινία «Τιτάν» η οποία διηγείται την ιστορία μιας κατά συρροή δολοφόνου, κέρδισε τον Χρυσό φοίνικα για τη σκηνοθεσία. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος όμως δεν πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί με τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Σπάικ Λι, να κάνει μία μικρή γκάφα και να ανακοινώνει το αποτέλεσμα νωρίτερα από ό,τι έπρεπε.

Η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή ήρθε πιο νωρίς από ό,τι έπρεπε.

Ο πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, Σπάικ Λι αργεί να καταλάβει τη γκάφα του. Μετά το πρώτο σοκ τα υπόλοιπα μέλη καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να μη μαρτυρήσει τους νικητές και των άλλων βραβείων.

Λίγο αργότερα, έχοντας δίπλα του την απαστράπτουσα Σάρον Στόουν, ο 64χρονος σκηνοθέτης έκανε τα πράγματα σωστά.

Η συγκίνηση της σκηνοθέτιδας Ζουλιά Ντικουρνό ήταν έντονη, αν και γνώριζε ήδη πως ήταν η νικήτρια.

Η Ντικουρνό είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει τον Χρυσό φοίνικα στην ιστορία του θρυλικού φεστιβάλ. Η ταινία της, «Τιτάν» διηγείται την ιστορία μιας κατά συρροή δολοφόνου και έχει διχάσει τους κριτικούς ενώ θεωρείται ως μια από τις πιο σοκαριστικές που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στην Κρουαζέτ.

Το βραβείο του καλύτερου γυναικείου ρόλου πήρε η Νορβηγίδα ηθοποιός Ρενάτε Ρέινσβε, και ο Αμερικανός Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς το βραβείο ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο θρίλερ Nitram.

Το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ των Καννών, το δεύτερο σε σπουδαιότητα μετά το Χρυσό φοίνικα, μοιράστηκαν ο Ιρανός σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχαντί με τον Φινλανδό Γιούχο Κουοσμάνεν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/07/2021