Κόσμος

ΗΠΑ: Εγκαταλείπουν τα κατοικίδια που πήραν εν καιρώ καραντίνας

18.07.2021 | 13:38

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας πολλοί υιοθέτησαν αδέσποτα ζωάκια για συντροφιά. Μόλις τα περιοριστικά μέτρα τελείωσαν όμως, δυστυχώς άρχισαν να τα επιστρέφουν πίσω στα καταφύγια. Πολλά από τα σκυλάκια αυτά θα θανατωθούν με ευθανασία. Το βλέμμα τους ραγίζει καρδιές.

Σημεία των καιρών και της… καραντίνας. Κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας οι άνθρωποι βρήκαν διαφορετικούς τρόπους για να περάσουν τον χρόνο τους και να καλύψουν ένα μέρος της μελαγχολίας, της μονοτονίας και ίσως της κατάθλιψης που προκαλεί ο εγκλεισμός.

Πολλοί στράφηκαν σε καταφύγια ζώων αναζητώντας παρέα κατά την απομόνωση με συνέπεια οι υιοθεσίες στο Λος Άντζελες να αυξηθούν σημαντικά.

Όμως τώρα που οι περιορισμοί έχουν αρθεί σε όλη την χώρα, πολλά σκυλιά επιστρέφουν στα πολιτειακά κέντρα υιοθεσίας, όμως εκεί η τύχη τους είναι προδιαγεγραμμένη. Ευθανασία.

Στο μη κερδοσκοπικό κέντρο υιοθεσίας Γουάγκς Αντ Γουόκς αναφέρουν πως τον τελευταίο μήνα έχουν διπλασιαστεί τα τηλεφωνήματα για επιστροφές σκύλων.

Ο ακτιβιστής για τη σωτηρία των ζώων Γκλεν Ζίπερ βρήκε ένα κουταβάκι πιτ μπουλ στο δρόμο και το πήγε στο πλησιέστερο καταφύγιο, όπου με φρίκη άκουσε πως το σκυλάκι θα υποβληθεί σε ευθανασία.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Γκρεγκ εγκατέλειψε τη θέση του ως ποινικός εισαγγελέας στο Νιου Τζέρσεϋ για να εργαστεί στο καταφύγιο στο οποίο πήγε το κουτάβι και του έσωσε τη ζωή.

Αυτή τη στιγμή έχει δύο εκπομπές για ζώα στο Netflix.

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι θύματα της πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/07/2021

Κόσμος