Κόσμος

Τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής: Πλημμύρες στη Δυτική Ευρώπη, ξηρασία στην Τουρκία & πυρκαγιές στις ΗΠΑ

16.07.2021 | 13:41 Eνσωμάτωση

Το σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κλιματική αλλαγή απ’ άκρη σ άκρη του πλανήτη. Στη Γερμανία δεκάδες άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από καταστροφικές πλημμύρες. Την ίδια ώρα η Τουρκία και η Βόρεια Αμερική πλήττονται από έντονη ξηρασία, τροφοδοτώντας στη Πολιτεία Όρεγκον το ξέσπασμα δεκάδων πυρκαγιών.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες ακόμη αγνοούνται στη Γερμανία έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Βροχοπτώσεις ρεκόρ στη Δυτική Ευρώπη υπερχείλισαν τους ποταμούς. Σπίτια και δρόμοι κατέρρευσαν… περιουσίες καταστράφηκαν.. ενώ πολλοί σκαρφαλώνουν στις στέγες των σπιτιών τους προκειμένου να σωθούν. Οι ειδικοί αποδίδουν το ακραίο αυτό φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή.

Σε έναν θερμότερο κόσμο η ατμόσφαιρα μπορεί να κρατήσει περισσότερη υγρασία και φυσικά εάν υπάρχει περισσότερο νερό και υγρασία στην ατμόσφαιρα τα γεγονότα βροχοπτώσεων μπορούν να γίνουν πιο ακραία.

Αντίθετα η Τουρκία βιώνει μια από τις χειρότερες ξηρασίες όλων των εποχών. 1000 φλαμίνγκο μάλιστα βρέθηκαν νεκρά σε ξεραμένη κοίτη λίμνης.

Με λιγότερο νερό και αυξημένη αναλογία συγκέντρωσης στο νερό, παρατηρούμε θανάτους φλαμίνγκο καθώς δεν μπορούν να πετάξουν.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έντονη ξηρασία τροφοδοτούν πυρκαγιές. Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τι φλόγες στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτείων. Τουλάχιστον 2.000 σπίτια απειλούνται ενώ νέες εστίες ξεσπούν καθημερινά σε γειτονικές Πολιτείες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/07/2021