Υγεία

Κορωνοϊός: Καμπανάκι ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα – Δραματικές προβλέψεις για αύξηση κρουσμάτων

15.07.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Δεκαπενταύγουστο με 6.500 κρούσματα προβλέπουν οι επιστήμονες και μεγάλη πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σε έναν δύσκολο Αύγουστο και ακόμη έναν πιο δύσκολο Σεπτέμβρη οδηγεί η μετάλλαξη Δέλτα.

Κυριαρχεί η Δέλτα 

Αν δεν πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, δημιουργώντας έτσι το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, η διασπορά της μετάλλαξης θα είναι μεγάλη και οι ημερήσιες μολύνσεις τον Αύγουστο θα ξεπεράσουν τις 6.000 τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Κάνοντας πολύ μεγάλο αριθμό τεστ εύκολα τον Δεκαπενταύγουστο μπορούμε να φτάσουμε στα 6.400 κρούσματα».

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 2 φορές πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος και είναι πιο εύκολο κάποιος που δεν είναι εμβολιασμένος να κολλήσει και να μεταδώσει τον ιό.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 50% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα. Μάλιστα, η ραγδαία ταχύτητα μετάδοσης αποδεικνύεται από το γεγονός πως πριν από δύο εβδομάδες οι ασθενείς με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη ήταν μόλις τέσσερις.

«Κυματοθραύστης» ο εμβολιασμός

Το τέταρτο κύμα δε θα σταματήσει εάν δεν εμβολιαστούμε συνηγορούν οι ειδικοί. Η χαλάρωση των μέτρων και η διασπορά της μετάλλαξης αποτελούν το εκρηκτικό μείγμα που δίνει από τις 3 Ιουλίου τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Από τα 2.268 τεστ που έγιναν χθες στο μετρό του Συντάγματος, βρέθηκαν 53 θετικά με μέση ηλικία τα 22 έτη.

Ένας φορέας της Δέλτα μπορεί να διασπείρει τον ιό και να τον μεταδώσει σε άλλους 7 πολίτες. Όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως στα νυχτερινά κέντρα, 5 φορείς της Δέλτα μπορεί να κολλήσουν άλλους 50 ή ακόμη και 150 αν πρόκειται για κλειστούς χώρους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/07/2021