Κόσμος

Γερμανία: Δεκάδες νεκροί & αγνοούμενοι από τις πλημμύρες – Προβλήματα και στο Βέλγιο

15.07.2021 | 21:33 Eνσωμάτωση

Φονικές πλημμύρες σάρωσαν τη δυτική Γερμανία και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40 ανθρώπους, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται.

Τα ορμητικά νερά των ποταμών μετατρέπονται σε χειμάρρους παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η μικρή πόλη Αρβάιλερ στα δυτικά της Γερμανίας βρέθηκε στο «μάτι» της καταστροφικής μανίας του νερού.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ξεπερνούν τους 70 οι αγνοούμενοι. Δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός όσων έχουν σοβαρές ζημιές. 200.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα στα δυτικά της χώρας.

Το κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο βάλτο, οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Οι γερμανικές Αρχές έχουν κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι μετεωρολόγοι σημειώνουν πως το κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί και αύριο. Οι ειδικοί μιλούν για φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά ανά 100 χρόνια.

Βέλγιο

Το κύμα της σφοδρής κακοκαιρίας έπληξε και το γειτονικό Βέλγιο. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν υπερχείλισε ο ποταμός Βέσδρε και παρέσυρε 10 σπίτια της πόλης Πέπινστερ στην επαρχία της Βαλονίας.

Τουλάχιστον 1000 σπίτια έχουν εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι και οι Αρχές στη Λιέγη, όπου ο ποταμός Μόσα βρίσκεται στα όρια υπερχείλισης. Οι τοπικές Αρχές ζήτησαν την προληπτική εκκένωση των περιοχών της βελγικής μεγαλούπολης που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/07/2021