Ελλάδα

Τήλος: Στην 3η θέση της Ευρώπης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

14.07.2021 | 13:41

Πράσινο διαμάντι της Μεσογείου, Τήλος. Χάρη στο φωτοβολταϊκό πάρκο και την ανεμογεννήτρια που διαθέτει, καλύπτει της ενεργειακές της ανάγκες. Διακρίθηκε μάλιστα ανάμεσα σε πολλά ευρωπαϊκά νησιά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, για τις εγκαταστάσεις της αυτές καθώς και για τις οικολογικές της δράσεις.

«Παρέλαβε το νησί μας ένα βραβείο από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, που είναι ουσιαστικά βραβείο υπευθύνου νησιού του 2020 και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 100.000 ευρώ», δήλωσε η δήμαρχος του νησιού.

Η Τήλος διαθέτει επιπλέον εγκαταστάσεις που αποθηκεύουν ενέργεια και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για δύο ημέρες καθώς και σταθμό φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Ένας οικολογικός προορισμός με τεράστια βιοποικιλότητα.

«Από τη δεκαετία του 90 έχει απαγορευτεί καθολικά το κυνήγι σε όλο το νησί, το νησί μας είναι ενταγμένο στο δίκτυο νατουρα 2000 και πάρα πολλά σημεία του νησιού έχουν ανακηρυχθεί ως καταφύγια άγριας ζωής».

Η Τήλος θεωρείται ιδανικό νησί για όσους αγαπούν τη φύση ενώ πολλοί ευρωπαίοι τουρίστες που την επισκέφτηκαν πλέον έχουν εγκατασταθεί μόνιμα εκεί.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/07/2021

Ελλάδα