Κόσμος

Κούβα: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης – Ένας νεκρός και δεκάδες συλλήψεις

14.07.2021 | 21:18

Τρεις ημέρες μετά τον πιο μαζικό ξεσηκωμό Κουβανών εδώ και δεκαετίες, η κομμουνιστική κυβέρνηση στην Αβάνα παραδέχθηκε ότι υπήρξε βία στην καταστολή των διαδηλώσεων και ένας νεκρός.

Σύμφωνα με το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο 36χρονος Ντιούμπις Λορένσιο Τεχέντα σκοτώθηκε και δεκάδες άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν δυνάμεις της αστυνομίας διέλυσαν πλήθος που επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Λα Γκουινέρα της Αβάνας.

Περισσότερα από 100 άτομα έχουν συλληφθεί και η τύχη τους αγνοείται, καταγγέλλουν ομάδες αντιφρονούντων στην Κούβα.

Έξω από αυτό το αστυνομικό τμήμα στην Αβάνα ομάδα γυναικών αναζητά συγγενείς που έχουν εξαφανιστεί.

Τρεις αστυνομικοί του επιτέθηκαν και τον έριξαν στο έδαφος. Του έσπασαν το σαγόνι και τον καρπό του χεριού του. Δεν ξέρω πού βρίσκεται τώρα.

Οι χιλιάδες Κουβανοί που βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρήθηκαν για το χειρισμό της έξαρσης της πανδημίας και τη βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα. Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι η Κούβα αντιμετωπίζει δυσκολίες όμως υπεραμύνθηκε των χειρισμών της.

«Στην Κούβα δεν πεινάει κανείς, όχι όπως στις αναπτυγμένες χώρες. Περνάμε δυσκολίες αλλά κανείς δεν πεθαίνει από την πείνα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Κούβας  Μπρούνο Ροντριγκεζ.

Η Ουάσιγκτον ενθαρρύνει τις διαδηλώσεις στην Κούβα, αλλά προειδοποιεί ότι οι φυγάδες από τη νησιωτική χώρα δεν θα είναι καλοδεχούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/07/2021

Κόσμος