Πολιτική

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας & Συνδέσμου Αραβικών Χωρών

14.07.2021 | 13:34

Ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και όλα τα αραβικά κράτη ανοίγει με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Ελλάδας με το Σύνδεσμο Αραβικών Χώρων.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να ενισχύσει το διάλογο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Νικος Δένδιας φιλοδοξώντας, όπως είπε να δημιουργηθεί μία γέφυρα φιλίας.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στη Μεσόγειο και τη στάση της Τουρκίας ο κ. Δένδιας ζήτησε τη συνεργασία του συνδέσμου για να αντιμετωπιστεί η παρεμβατικότητα κρατών  στρατιωτικά ή άμεσα στα εσωτερικά ζητήματα χωρών από τη Λιβύη και τη Συρία μέχρι το Ιράκ προσπαθώντας να δημιουργήσουν σφαίρες επιρροής και να αναβιώσουν θρησκευτικές αυτοκρατορίες που θάφτηκαν στους αιώνες, όπως είπε.

«Υπογραμμίζουμε την πλήρη μας δέσμευση στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Καταδικάζουμε σθεναρά ενέργειες κρατών που απειλούν ή που κάνουν χρήση βίας ενάντια στις γειτονικές τους χώρες, παραβιάζοντας κατάφορα το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Τασσόμαστε υπέρ της μη παρέμβασης κρατών σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών».

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/07/2021

Πολιτική