Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι εμβολιασμοί – το μεγάλο στοίχημα στη «μάχη» κατά της Δέλτα – Έρχεται υποχρεωτικότητα για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες

12.07.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Ποσοστό εμβολιασμών κάτω από 30% έχουν 82 δήμοι της χώρας κάτι που χτυπάει καμπανάκι κινδύνου. Η κυβέρνηση εκπονεί νέο σχέδιο για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ πιο κοντά έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πρώτη φάση για εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας. Πάντως ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, είναι ξεκάθαρος ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να γίνει υποχρεωτικός.

Με νέο σχέδιο από αύριο η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει το τείχος ανόσιας καθώς ένα τέταρτο κύμα είναι προ των πυλών. Στόχος της νέας καμπάνιας αποτελεί το 15%-20% των πολιτών που δεν είναι αρνητές αλλά διστάζει να εμβολιαστεί.

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν αρκετές περιοχές καθώς από τα στοιχεία του εμβολιαστικού προγράμματος προκύπτει πως 82 δήμοι έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω του 30%.

Τask force για τους εμβολιασμούς

Στέλιος Πέτσας, Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Παπαστεργίου αποτελούν την task force που πέφτουν στην μάχη των εμβολιασμών και έχουν ως αποστολή την χαρτογράφηση των εστιών μη εμβολιασμένων. Ταυτόχρονα οι υπουργοί θα οργώσουν την περιφέρεια με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών.

«Αποστολή Ιερά Σύνοδος»

Βασίλης Κικίλιας και Σωτήρης Τσιόδρας θα επισκεφθούν την Τρίτη την Ιερά Σύνοδο. Στην νέα εκστρατεία εμβολιασμού η κυβέρνηση θέλει σύμμαχο την εκκλησία καθώς στόχος και η εκκλησία να εκπέμψει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Μετά τις ενημερωτικές καμπάνιες η κυβέρνηση προχωρά σε υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων. Νούμερο 1 στην λίστα οι υγειονομικοί με το ποσοστό εμβολιασμών έστω με μία δόση να φθάνει το 76%.

Στην λίστα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και οι εκπαιδευτικοί και τα σώματα ασφαλείας με το ποσοστό των εμβολιασμένων για την πρώτη ομάδα να αγγίζει το 73% ενώ στην Ελληνική Αστυνομία έχει εμβολιαστεί μόνο 1 στους 2.

Νέα πολιτική κόντρα

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για να εισπράξει τη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμένεται να αρχίσει μέσα στον Ιούλιο με το προσωπικό στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/07/2021