Ελλάδα

Οδυσσέας Αθανασίου: Όλη η Παραλιακή θα έχει τελειώσει το 2025

08.07.2021 | 18:54 Eνσωμάτωση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε πως είναι ευτυχής που όλο αυτό το project παίρνει σάρκα και οστά μετά από 7 χρόνια και μεγάλη αμφισβήτηση.

«Κάναμε αρκετή δουλειά τους τελευταίους 18 μήνες που όμως δεν μπορούσαμε να δείξουμε ή να ανακοινώσουμε γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, που έγινε στις 25 Ιουνίου» υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

«Η Ελλάδα σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε να είναι και αυτή που είναι έχει αφήσει μια μεγάλη απόσταση και ελπίζουμε ότι το Ελληνικό θα συμβάλει για να μειωθεί αυτό το κενό» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Μιλώντας για τις κατοικίες που θα υπάρχουν τόσο στον ουρανοξύστη, όσο και στο υπόλοιπο πάρκο του Ελληνικού, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχουν σχέδια για να δουν οι ενδιαφερόμενοι. «Οι τιμές στον ουρανοξύστη ξεκινούν από τις 9.000 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στις υπόλοιπες κατοικίες θα είναι στα επίπεδα των νοτίων προαστίων, περίπου στις 6.000 – 7.000 ευρώ το τετραγωνικό» πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι οι τιμές στον ουρανοξύστη είναι σχετικά μικρές σε σχέση με άλλους του εξωτερικού, αν δει κανείς τις παροχές που θα έχει.

«Στόχος μας είναι όλο το παραλιακό μέτωπο, το πάρκο που συνδέει την σημερινή περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπως και το εμπορικό που θα γίνει εκεί, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2024, ενώ τα πρώτα σπίτια θα έχουν τελειώσει το 2024 και τα υπόλοιπα το 2025. Όλη η Παραλιακή θα έχει τελειώσει το 2025» συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Marina Tower: Ο πρώτος παραθαλάσσιος «πράσινος» ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

Το όραμα παίρνει σάρκα και οστά. Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

«Η παρουσίαση αφορά στον πρώτο ουρανοξύστη της χώρας. Και το πιο ψηλά με σημερινά τουλάχιστον δεδομένα παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Είναι πολύ σημαντικό δε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Ο ουρανοξύστης θα έχει ύψος διακοσίων μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας, θα διαθέτει 45 ορόφους και θα περιλαμβάνει περίπου 200 διαμερίσματα.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο το οποίο θα προσδώσει και το στίγμα της συνολικής ανάπλασης. Έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, το σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και γενικότερα την οργανωμένη δόμηση και χρήση», πρόσθεσε ο Chief Development Officer – Lamda Development Ζήσιμος Δανηλάτος.

Ο Marina Tower θα είναι ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο που τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης βιώσιμης αρχιτεκτονικής», συμπλήρωσε ο αρχιτέκτων Γιάννης Ρωμανός.

Κάθε διαμέρισμα θα έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου. Ανάμεσα στους ορόφους θα υπάρχει ένας πνεύμονας πρασίνου. Οι αρχιτέκτονες τον αποκαλούν κρεμαστό κήπο του ουρανού.

«Πιστεύουμε ότι ο πύργος κατοικιών στη μαρίνα θα δεσπόζει ως υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού. Και θα δείχνει πως σχεδιάστηκαν ο χώρος και τα κτίρια έτσι ώστε αν προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή», τόνισε η Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners, Antoinette Nassopoulos Erickson.

Η επένδυση Ελληνικό και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ και θα συνεισφέρει 2,4% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Την διαδικτυακή εκδήλωση του Marina Tower παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2021