Ελλάδα

Άλιμος: Εισαγγελική έρευνα για το κορωνοπάρτι σε beach bar – Εκατοντάδες τα κρούσματα

08.07.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες με τα ξέφρενα πάρτι στα κλαμπ της παραλιακής προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, με την εισαγγελία πρωτοδικών να ζητεί να διερευνηθεί αν παραβιάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα.

«Το πώς κόλλησα; Πήγα σ’ ένα μαγαζί στην παραλιακή με τους φίλους μου».

Κάπως έτσι ξεκινούν όλες οι ιστορίες των τουλάχιστον 100 νέων που κόλλησαν κορωνοϊό μετά τα αλλεπάλληλα ξέφρενα πάρτι της παραλιακής.

Από τον συνωστισμό, μέχρι και οι θαμώνες του κορωνοπάρτι στον Άλιμο φοβήθηκαν και πολλοί από αυτούς έτρεξαν εκ των υστέρων να κάνουν τεστ.

«Εμείς πιστεύαμε ότι θα είναι πιο οργανωμένα και πιο λίγα άτομα, ότι θα φοράνε μάσκες κάποιοι, δεν περιμέναμε να είναι τόσο ανοργάνωτα και τόσο πολλά άτομα».

«Κόλλησε η κόρη μου κορωνοϊό»

Δυσκολότερα και με σοβαρότερα συμπτώματα περνάει τον κορωνοϊό μια 17χρονη κοπέλα που διασκέδαζε στο συγκεκριμένο beach bar, μια ημέρα πριν το περιβόητο πάρτι σχολείων.

Όπως εξηγεί η μητέρα της, τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι αδύνατον να κλειστούν στο σπίτι και εκεί υπεισέρχεται η ευθύνη του εκάστοτε μαγαζιού.

«Δεν μπορώ να ακούω τρέλες ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Γιατί όταν εσύ κόβεις 2.000 εισιτήρια σαφώς και ξέρεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και πόσους έχεις βάλει μέσα στο μαγαζί σου και αυτό είναι δική σου ευθύνη, δεν είναι του πελάτη που θα έρθει, δεν είναι του δήμαρχου, δεν είναι του υπουργού, δεν είναι κανενός. Είναι δική σου ευθύνη».

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις, οι υπεύθυνοι του γνωστού μπαρ αποφάσισαν να ακυρώσουν τα πάρτι μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

«Προέκυψε η απόφαση να ακυρωθούν όλα τα πάρτι μέχρι τέλος Ιουλίου. Είναι απόφαση της επιχείρησης για την υγεία των πελατών και του προσωπικού», λέει ο Ηλίας Μπαμπάτσικος, υπεύθυνος beach bar Αλίμου.

Τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και οι χώροι εστίασης από σήμερα λειτουργούν μόνο με καθήμενους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κλειστοί χώροι να λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/07/2021