Πολιτική

Σάλος για τα περί εσόδου εμπύρετων ασθενών της Φενέρ στη χώρα – Εισαγγελική παρέμβαση

07.07.2021 | 21:27 Eνσωμάτωση

Την παρέμβαση εισαγγελέα και δριμεία πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που εμπλέκει τον Νίκο Χαρδαλιά με εντολή να μπει στη χώρα η τουρκική ομάδα μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε, τον περασμένο Οκτώβριο, παρότι είχαν διαπιστωθεί συμπτώματα Covid στην αποστολή.

SMS που φέρονται να αντάλλαξαν αξιωματικός της Πολιτικής Προστασίας και ο επικεφαλής της υπηρεσίας του Ελ. Βενιζέλος επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζοντας ότι με εντολή Χαρδαλιά μπήκε στη χώρα η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, στα SMS γίνεται λόγος για ένα «πακιστανικό τηλέφωνο» στο οποίο ο αξιωματικός της Πολιτικής Προστασίας φαίνεται να παραπέμπει συχνά την υπόθεση.

«-Τέσσερα άτομα συνοδείας από την ΦΕΝΕΡ έχουν πυρετό
-Να περάσει η ομάδα
-Σίγουρα;
-Εντολή Χαρδαλιά τελειώνετε στο πακιστανικό το τηλέφωνο».

Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στην εφημερίδα.

O Nίκος Χαρδαλιάς αντέδρασε έντονα προαναγγέλλοντας αγωγή για όσα αναφέρονται στο πρόσωπό του και μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων.

«Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία».

Την αποπομπή Χαρδαλιά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα».

Αίσθηση προκαλεί την ίδια ώρα το SMS που αναφέρει πως είναι εντολή του «μεγάλου» να περάσει η ομάδα χωρίς έλεγχο.

«-Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο.
-Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μην μας μπλέξουνε».

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση διευκρινίζει πως για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.

«Ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας Φενερμπαχτσέ με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, 5 μέρες μετά την αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Φενέρμπαχτσε εμφανίστηκε πρώτο κρούσμα στους πράσινους και τη μεθεπόμενη ακολούθησε άλλο ένα, με αποτέλεσμα την ακύρωση του επόμενου παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/07/2021