Ελλάδα

Marina Tower: Ο πρώτος παραθαλάσσιος «πράσινος» ουρανοξύστης στη Μεσόγειο

07.07.2021 | 21:14 Eνσωμάτωση

Ένα έργο που θα δεσπόζει στο Ελληνικό, τον πρώτο «πράσινο» ουρανοξύστη στην Ελλάδα, παρουσίασαν σήμερα τα στελέχη της Lamda Development.

Το όραμα παίρνει σάρκα και οστά. Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη στην Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

«Η σημερινή παρουσίαση αφορά στον πρώτο ουρανοξύστη της χώρας. Και το πιο ψηλά με σημερινά τουλάχιστον δεδομένα παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο. Είναι πολύ σημαντικό δε ότι πρόκειται για έναν από τους πιο πράσινους ουρανοξύστες στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Αθανασίου, Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Ο ουρανοξύστης θα έχει ύψος διακοσίων μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας, θα διαθέτει 45 ορόφους και θα περιλαμβάνει περίπου 200 διαμερίσματα.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο το οποίο θα προσδώσει και το στίγμα της συνολικής ανάπλασης. Έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, το σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και γενικότερα την οργανωμένη δόμηση και χρήση», πρόσθεσε ο Chief Development Officer – Lamda Development Ζήσιμος Δανηλάτος.

Ο Marina Tower θα είναι ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας.

«Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο που τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της σύγχρονης βιώσιμης αρχιτεκτονικής», συμπλήρωσε ο αρχιτέκτων Γιάννης Ρωμανός.

Κάθε διαμέρισμα θα έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου. Ανάμεσα στους ορόφους θα υπάρχει ένας πνεύμονας πρασίνου. Οι αρχιτέκτονες τον αποκαλούν κρεμαστό κήπο του ουρανού.

«Πιστεύουμε ότι ο πύργος κατοικιών στη μαρίνα θα δεσπόζει ως υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού. Και θα δείχνει πως σχεδιάστηκαν ο χώρος και τα κτίρια έτσι ώστε αν προσαρμόζονται στην κλιματική αλλαγή», τόνισε η Senior Partner και Design Team Leader στην Foster + Partners, Antoinette Nassopoulos Erickson.

Η επένδυση Ελληνικό και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα θα αγγίξει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ και θα συνεισφέρει 2,4% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.

Την διαδικτυακή εκδήλωση του Marina Tower παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/07/2021