Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά – Ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών

07.07.2021 | 13:13

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι το οποίο θα εξυπηρετεί πάνω από 90.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και κάλεσε ακόμα μια φορά τους πολίτες να κλείσουν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το 99% των συμπολιτών μας που νοσηλεύτηκαν ή δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους τους τελευταίους 3 μήνες ήταν ανεμβολίαστοι και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί ο αυξημένος ρυθμός που έχουμε τις τελευταίες ημέρες στα ραντεβού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στις ηλικιακές ομάδες 18 έως 24 και 25 έως 30 ο αριθμός των ραντεβού έχει εκτοξευτεί.

Μέτρα και έλεγχοι στη διασκέδαση

Ήδη χθες σε κλαμπ της παραλιακής επιβλήθηκε πρόστιμο 5000 ευρώ γιατί υπήρχαν περισσότεροι όρθιοι από το προβλεπόμενο όριο και από αύριο δεν θα επιτρέπεται να είναι κανείς όρθιος.

Οι έλεγχοι – κυρίως στα νυχτερινά κέντρα – θα είναι αυστηρότατοι και από αύριο θα επιτρέπονται μόνο οι καθήμενοι και λουκέτο από την πρώτη παράβαση.

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι συζήτηση για την καθολική χρήση της μάσκας και υπενθυμίζουν ότι ποτέ δεν καταργήθηκε η χρήση της στους εξωτερικούς χώρους παρά μόνο αν κάποιος είναι κάπου χωρίς συνωστισμό.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έχει ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο να επιτραπεί η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους μόνο για όταν πρόκειται για αμιγή καταστήματα δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους.

Τέλος, αναβλήθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ιράκ που ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα μετά την επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο Ερμπίλ.

Η επιθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/07/2021

Πολιτική