Ελλάδα

Τραγικός θάνατος αιωροπτεριστή στη Βοιωτία

04.07.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Ο άνδρας ήταν ένας από τους πιο έμπειρους στο άθλημα του αιωροπτερισμού, το οποίο όμως χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα.

Λίγο πριν το απόγευμα η ομάδα διάσωσης του δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας έφτασε στο σημείο. Tην πλαγιά πλησίασε και το ελικόπτερο της ΕΜΑΚ, ενώ έφτασε και πεζοπόρο τμήμα.

Ήταν από τους πιο έμπειρους

Ο 57χρονος ήταν ένας από τους πιο έμπειρους Έλληνες base Jumpers με wingsuit και εκτιμάται πως είχε πραγματοποιήσει περισσότερα από 100 άλματα.

Το πρωί του Σαββάτου ο άτυχος αιωροπτεριστής πραγματοποίησε ένα επικίνδυνο άλμα στην ορθοπλαγιά του Παρνασσού στη θέση «Κούβελος» κοντά στην Αράχωβα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν επιχειρούσαν πρώτη φορά. Συμφωνα με φίλο του ήταν η τρίτη φορά.

Ακραίος κίνδυνος

Το συγκεκριμένο extreme sport μπορεί να πετάξει από οποιοδήποτε σημείο που παρέχει επαρκές ύψος για να γλιστρά μέσα στον αέρα.

Οι λάτρεις του σπορ φορούν μια ειδική στολή που λόγω του σχήματός της, ονομάζεται «κοστούμι νυχτερίδας».

Ο άτυχος 57 χρόνος ήταν απο τους λίγους Έλληνες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο extreme sport, αφού σύμφωνα με ερευνά εχει την μεγαλύτερη επικινδυνότητα, με θανάτους από το πρώτο άλμα, ενώ αριθμεί τους περισσότερους θανάτους από οποιοδήποτε παραπλήσιο ερασιτεχνικό σπορ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2021