Κόσμος

Καναδάς: Ξεχειλίζει η οργή για τους μαζικούς τάφους παιδιών ιθαγενών

04.07.2021 | 21:38 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από τον Καναδά, καθώς συνεχίζουν να αποκαλύπτονται μαζικοί τάφοι χιλιάδων παιδιών ιθαγενών μετά από έναν αιώνα σε οικοτροφεία του Καναδά.

Οι φλόγες τυλίγουν μία από τις 10 εκκλησίες που έπεσαν θύμα της συσσωρευμένης οργής για τον άδικο θάνατο χιλιάδων παιδιών.

Σε άλλες πετάνε κόκκινη μπογιά, τα αγάλματα της βασίλισσας Βικτωρίας και της Ελισάβετ γκρεμίζονται και βεβηλώνονται.

Πριν από έναν αιώνα πάνω από 150 χιλιάδες παιδιά Ινδιάνων, μιγάδων και Εσκιμώων του Καναδά αποκόπηκαν από την οικογένεια τους για να προσαρμοστούν στο δυτικό τρόπο ζωής.

Στρατολογήθηκαν δια της βίας και μπήκαν σε ορφανοτροφεία για να ενσωματωθούν στις κοινωνικές νόρμες της Δύσης υπό την αιγίδα της καθολικής εκκλησίας και του Στέμματος.

Το αυθόρμητο κίνημα που δημιουργήθηκε μετά τη φρικτή αποκάλυψη για βασανιστήρια, κακοποιήσεις και μαζικούς τάφους παιδιών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αν και ο πρωθυπουργός του Καναδά ζήτησε συγνώμη για τα αποτρόπαια εγκλήματα των πολιτισμένων δυτικών έναντι των ιθαγενών η ειδική επιτροπή που έφερε στο φως την έρευνα έκανε λόγο μια πραγματική «πολιτιστική γενοκτονία».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/07/2021