Ελλάδα

Διακοπές με καπέλο, γυαλιά και… πιστοποιητικό εμβολιασμού

04.07.2021 | 20:05 Eνσωμάτωση

Καπέλο, γυαλιά, στο χερι το... πιστοποιητικο εμβολιασμού και φύγαμε για τα νησιά χωρίς φοβο και παντού όπου χρειάζεται με μάσκες και αποστάσεις. 

Αύριο Δευτέρα 5 Ιουλίου όσοι ταξιδεύουν με πλοίο θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθει 14 μερες πριν από την αναχώρηση τους ή το πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ εξαμήνου από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Οι μη εμβολιασμένοι κι όσοι έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου πριν μπουν στο πλοίο θα επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ του τελευταίου τριημερου ή αρνητικού rapid test του τελευταίου 48ωρου. Ανήλικοι 12 ως 17 ετων συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα με βεβαίωση αρνητικού self test και τα παιδιά κάτω των 12 μετακινούνται ελεύθερα.

Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στις μετακινήσεις έγιναν την περασμένη Πέμπτη. Όσοι είχαν ήδη βγάλει εισιτήρια τις προηγούμενες μέρες δεν γνώριζαν πως θα χρειάζονταν να απευθυνθούν σε κάποια δομή για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού και να λάβουν έγγραφη βεβαίωση αρνητικού τεστ για το ταξίδι τους.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν το τελευταίο διήμερο στα σημεία όπου γινονται δωρεαν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ προκειμένου να ταξιδέψουν αύριο και μεθαύριο χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά κάνοντας το τεστ σε κάποια ιδιωτική δομή.

Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές οπως αυτή στο σταθμό του Συντάγματος. Μέχρι το απόγευμα δεν είχε γίνει ωστόσο ακόμη γνωστό αν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει επιδεικνύοντας μόνο το μήνυμα αρνητικού αποτελέσματος στο κινητό του, σύμφωνα με πληροφορίες όμως μέχρι το βράδυ θα σταλεί σχετική εγκύκλιος στα λιμεναρχεία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/07/2021