Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Σχεδίαζε διαφυγή στο εξωτερικό – Η χώρα που θα κατέφευγε & ο ρόλος της 52χρονης

03.07.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Η 52χρονη Ουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά, είναι το πρόσωπο κλειδί που συνέδεε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής με τον έξω κόσμο.

Στο τελικό στάδιο των προπαρασκευαστικών του ενεργειών του ώστε να διαφύγει στο εξωτερικό βρισκόταν ο Χρήστος Παπάς.

Ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σχεδίαζε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο θα ξέφευγε από τον κλοιό της αντιτρομοκρατικής και θα εξαφανιζόταν σε άλλη χώρα.

Ετοιμαζόταν να φύγει στην Ιταλία

Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως ο νεοναζί Χρήστος Παπάς ετοιμαζόταν να πάει αρχικά στην Ιταλία.

Αυτό δε θα μπορούσε να το κάνει μέσω του αεροδρομίου, εκεί όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα. Για αυτό, το πιθανότερο σενάριο είναι να προσπαθούσε να ξεφύγει με καράβι είτε από το λιμάνι της Πάτρας είτε από της Ηγουμενίτσας.

Τα σενάρια για τη διαφυγή του στο εξωτερικό ήταν δύο: είτε να έβγαζε πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα ήταν στο “δίκτυο” υποστηρικτών του Χρήστου Παππά.

Όταν έφτανε στην Ιταλία, θα έψαχνε βοήθεια στο δίκτυο των ακροδεξιών που υπάρχει στη γειτονική χώρα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής να ήρθε σε επικοινωνία και με την πρώην γυναίκα του, η οποία διαμένει στο Βέλγιο, προκειμένου να τον βοηθήσει να φτάσει στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown μπλόκαρε τα σχέδιά του, ωστόσο στην πορεία τον ωφέλησε, καθώς, όντας κλεισμένος στο διαμέρισμα του Ζωγράφου, κατάφερε να χάσουν τα ίχνη του οι αρχές.

Η 52χρονη Ουκρανή που τον έκρυβε φέρεται να ήταν ο άνθρωπος που άφηνε σε συγκεκριμένο σημείο σημειώματα που έστελνε ο Χρήστος Παππάς στην οικογένειά του.

Μετά τη σύλληψή του, τα κινητά και το λάπτοπ του βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, και αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για τους ανθρώπους με τους οποίους είχε επαφή όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τις κινήσεις που έκανε για να “σβήσει” τα ίχνη του.

Οι αρχές από τον προηγούμενο Οκτώβριο που χάθηκαν τα ίχνη του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούσαν μέσω συγγενικών και φιλικών προσώπων του να τον εντοπίσουν.

Από την αντιτρομοκρατική εξετάστηκαν περισσότερα από 300 άτομα. Μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα η αστυνομία έφθασε στο σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ψάχνουν τους συνεργούς του

Το σχέδιο όμως για να διαφύγει στην Ιταλία δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς συνεργούς. Άτομα από τον στενό οικογενειακό κύκλο του Χρήστου Παππά αλλά και πιστοί ακόλουθοι της εγκληματικής οργάνωσης θα βοηθούσαν με όποιον τρόπο μπορούσαν ώστε να μην βρεθεί και εκείνος πίσω από τα κάγκελα των κελίων των φυλάκων Δομοκού.

Στο κάδρο των ερευνών, φέρεται να έχουν μπει πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ονομαστικά κατά το παρελθόν, για το ότι βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει.

Το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να φιλοξενήθηκε και τους 9 μήνες στο ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου εξετάζεται σοβαρά από τις Αρχές, παρά τους ισχυρισμούς της 52χρονης γυναίκας που τον υπέθαλπτε, ότι ήταν περαστικός από το σπίτι της.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής όμως το βραδύ της Πέμπτης έβαλε τέλος στα σχέδια του Παππά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2021