Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Πώς πέρασε την πρώτη νύχτα στις φυλακές Δομοκού – Το αίτημά του & οι έρευνες για συνεργούς

03.07.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Στην απομόνωση λόγω των πρωτοκόλλων κατά του Covid-19 βρίσκεται από χθες ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής που διέφευγε επί εννέα μήνες της σύλληψης για την καταδίκη του ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Γιατί δε θέλει τους πρώην συντρόφους του

Ο Χρήστος Παππάς, που σνόμπαρε επιδεικτικά την ελληνική Δικαιοσύνη τα πέντε χρόνια που κράτησε η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, πίστευε πως θα μπορούσε να κρυφτεί για πάντα.

Παράλληλα, προσπαθούσε να περάσει το μήνυμα ότι εκείνος θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του φυλακισμένου Μιχαλολιάκου, που από το κρησφύγετό του θα κινούσε τα σκοτεινά νήματα της οργάνωσης.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που ζήτησε από τον εισαγγελέα να μην οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

Φαίνεται πως ο Παππάς φοβήθηκε να αντιμετωπίσει την χλεύη των πρώην συντρόφων του που έχουν ήδη περάσει εδώ και μήνες το κατώφλι των φυλακών.

Τελευταία λύση ο… Λαγός

Όταν το αίτημά του βρέθηκε στον κάλαθο των αχρήστων του εισαγγελέα, ο υπαρχηγός της φασιστικής οργάνωσης που δε δίσταζε να ποζάρει χαιρετώντας ναζιστικά και φορώντας καπέλα με φασιστικά σύμβολα, ζήτησε να μπει στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό.

Φαίνεται πως του είναι πιο βολικό να περάσει αρκετά χρόνια με συγκάτοικο στο ισόγειο της πτέρυγας των νεοναζί με τον Γιάννη Λαγό. Ίσως έχουν να πουν περισσότερα οι δυο τους καθώς και ο πρώην ευρωβουλευτής επιχείρησε να γλυτώσει τα σίδερα της φυλακής με δικαστικά τερτίπια, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως φαίνεται πάντως, για τα επόμενα χρόνια θα έχει μοιραία πολλές συναντήσεις με τους πρώην συντρόφους του, αν και θα μπορεί να τους ακούει μιας και το κελί που θα βρίσκεται είναι δίπλα σε εκείνο του άλλοτε αρχηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι «επιπτώσεις» επειδή διέφευγε τη σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ποινή την οποία θα αντιμετωπίσει ο Χρήστος Παππάς επειδή απέφευγε τη σύλληψη. Ωστόσο, αυτή του η επιλογή, θα του στοιχήσει σε ενδεχόμενη άδεια που θα ζητήσει από τις φυλακές ή στην περίπτωση που ζητούσε αποφυλάκιση με όρους μέχρι να γίνει η δίκη σε 2ο βαθμό.

Ερευνάται ποιοι τον βοηθούσαν

Στην υπόθεση του Χρήστου Παππά οι αρχές ερευνούν την πιθανότητα εμπλοκής προσώπων, τα οποία βοηθούσαν το Νο2 της Χρυσής Αυγής, να διαφύγει της σύλληψης.

Στο κάδρο των ερευνών, φέρεται να έχουν μπει πρόσωπα που έχουν αναφερθεί ονομαστικά κατά το παρελθόν, για το ότι βοηθούσαν τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής να διαφύγει.

Το ενδεχόμενο ο Χρήστος Παππάς να φιλοξενήθηκε και τους 9 μήνες στο ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου εξετάζεται σοβαρά από τις Αρχές, παρά τους ισχυρισμούς της 52χρονης γυναίκας που τον υπέθαλπτε, ότι ήταν περαστικός από το σπίτι της.

Τι είπε η 52χρονη

Η 52χρονη, που καταδικάστηκε σε ποινή 30 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία, στην απολογία της υποστήριξε ότι ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης δεν χρησιμοποίησε το σπίτι της ως κρησφύγετο αλλά την είχε επισκεφθεί την ημέρα της σύλληψης.

«Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις Αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος τον είδε και ειδοποίησε τις Αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του» σημείωσε.

Η ίδια, δήλωσε «οπαδός» του Παππά, με τον οποίο γνωρίζονταν από το 2017, ενώ σε ερώτηση για ποιον λόγο δεν κάλεσε τις αρχές είπε ότι δεν το σκέφτηκε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2021