Κόσμος

ΠΟΥ: Η Ευρώπη κινδυνεύει με νέο κύμα πανδημίας

03.07.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Σαφή προειδοποίηση ότι η Ευρώπη είναι μπροστά σε ένα νέο κύμα της πανδημίας έστειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω των αργών εμβολιασμών σε συνδυασμό με τις νέες μεταλλάξεις.

Ειδικότερα, ο ΠΟΥ είπε ότι μετά από δύο μήνες συνεχούς πτώσης, την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί κατά 10% στην Ευρώπη και ο κίνδυνος ενός νέου κύματος αυξάνεται.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει κατά 90% μέχρι τον Αύγουστο, ενώ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, όσοι έχουν κάνει και τις δυο δόσεις προστατεύονται από την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Ωστόσο έχει προκύψει πρόβλημα με το ευρωπ πρωτα ποδοσφαίρου ο τελικός του οποίου θα γίνει στο Wembley στο Λονδίνο όπου έχει επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα.

Οι Άγγλοι και η UEFA θα επιτρέψουν σε 60.000 κόσμο να παρακολουθήσουν τον τελικό στο γήπεδο κάτι που εγείρει έντονες ανησυχίες.

Ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών Σιχόφερ έφθασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει «ανεύθυνη» την UEFA ενώ η Ευρωβουλή ζητά παρέμβαση της Φον ντερ Λάιεν ώστε είτε να αλλάξει η χώρα που θα φιλοξενήσει τον τελικό είτε να μειωθούν τα άτομα που θα τον παρακολουθήσουν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2021