Ελλάδα

Τσίπρας: Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

03.07.2021 | 13:25

Nέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την για αποτυχία σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα μέσα στην πανδημία. Μίλησε για «καθεστωτική δυστοπία» που δεν αξίζει στη σύγχρονη Ελλάδα, για να υπογραμμίσει ότι «η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί και να φύγει, το συντομότερο δυνατό.

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα έθεσε το κόμμα του ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στο κατάμεστο Κατράκειο Θέατρο στη Νίκαια.

«Να νικήσουμε την πιο ακραία αντιλαϊκή και σκληρά συντηρητική κυβερνητική πολιτική. Να τη νικήσουμε παντού εκεί όπου υπάρχει δράση του λαϊκού κινήματος και, προφανώς, να τη νικήσουμε και στην κάλπη των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές στηθούν. Και δεν θα αργήσει η ώρα».

Η κλεψύδρα άρχισε να αδειάζει για τη ΝΔ είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπλήρωση των δυο ετών διακυβέρνησης Μητσοτάκη να σηματοδοτεί για τον Αλέξη Τσίπρα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

«Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα εξοντώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που τους νοιάζει πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μόνο τους νοιάζει. Η προσπάθεια εξαγοράς ομάδων ψηφοφόρων, ο διαρκής πόλεμος χωρίς αρχές απέναντι στην αντιπολίτευση, η δολοφονία χαρακτήρων, η ασφυξία στην ενημέρωση, η απόπειρα φίμωσης ακόμα και στα social media απέναντι σε κάθε διαφορετική φωνή, εκεί κατατείνουν».

Η ΝΔ κάνει λόγο για παραλήρημα του κ. Τσίπρα όταν πίσω από το μπλοκάρισμα της σελίδας του Παύλου Πολάκη από το facebook βλέπει κυβερνητικό δάκτυλο.

«Ο κ.Τσίπρας μάλιστα έφθασε στο σημείο, υπερασπιζόμενος τον κ. Πολάκη να καταγγείλει τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από το μπλοκάρισμά του λογαριασμού του στα social media. Προφανώς του διαφεύγει ότι ο τελευταίος λογαριασμός που η ΝΔ θα ήθελε ποτέ να μπλοκαριστεί, είναι αυτός του κ.Πολάκη (για ευνόητους λόγους)».

Παρεμβαίνοντας στην εσωκομματική συζήτηση που θα ανοίξει το επόμενο τριήμερο ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη να εργαστούν για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ ως προϋπόθεση για τη μετεξέλιξή του σε σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς.

«Ένα κόμμα των μελών και όσων ελπίζουν σε αυτό. Όχι ένα κόμμα βαστάζο προσωπικών στρατηγικών. Ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, νεανικό. Όχι ένα κόμμα φοβικό και αγκυλωμένο. Ένα κόμμα που παίρνει δύναμη από τη δυναμική των κινημάτων και των προοδευτικών ιδεών της εποχής. Όχι ένα κόμμα που μεμψιμοιρεί και μηρυκάζει τις ήττες του».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μια ψήφο με απλή αναλογική σημαίνει ότι η χώρα θα έχει την επόμενη ημέρα μια προοδευτική κυβέρνηση.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/07/2021

Ελλάδα