Κόσμος

Το τελευταίο ταξίδι της Άνγκελα Μέρκελ στη Βρετανία και η διπλωματική απάντηση στον Μπόρις Τζόνσον

03.07.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Κύκνειο άσμα για την Άγκελα Μέρκελ η επίσκεψη της στη Βρετανία με αφορμή τη συμφωνία με τον Μπόρις Τζόνσον για την ελεύθερη είσοδο των Βρετανών στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς καραντίνα. Η Γερμανίδα καγκελάριος που έχει επισκεφθεί συνολικά 22 φορές τη Βρετανία ολοκλήρωσε το τελευταίο της ταξίδι στη Γηραιά Αλβιώνα ως Καγκελάριος, καθώς αποχωρεί το φθινόπωρο μετά από 16 χρόνια στο τιμόνι της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Η Άγκελα Μέρκελ στο τελευταίο της ταξίδι στο εξωτερικό ως καγκελάριος της Γερμανίας έδειξε πως στη δουλειά δεν χωρούν συναισθηματισμοί

Εν όψει της αποχώρησης της από την καγκελαρία μετά από 16 χρόνια στη συνάντηση της με τον Μπόρις Τζόνσον για το αν θα επιτραπεί τελικά στους Βρετανούς να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ δήλωσε πως η πρόθεση της είναι αυτό να γίνει στο άμεσο μέλλον μόνο για τους διπλά εμβολιασμένους Βρετανούς χωρίς ωστόσο να καθορίσει πότε θα γίνει αυτό

«Εκείνη είπε στο άμεσο μέλλον αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία εκτός αν υπήρχε πρόβλημα με τη μετάφραση, οπότε μιλάμε για συγκρατημένη πρόοδο», είπε ο πολιτικός αναλυτής Ρομπ Γουότσον.

Πρότεινε μάλιστα λιγότερους θεατές στα γήπεδα για τους αγώνες του Euro αλλά ο Τζόνσον δε φάνηκε πρόθυμος

«Το βλέπω με ανησυχία και το είπα στο Βρετανό πρωθυπουργό ότι εμείς στη Γερμανία έχουμε αποφασίσει να δεχόμαστε λιγότερους θεατές στο στάδιο του Μονάχου».

Στη συνάντηση της με την Ελισάβετ η βασίλισσα της Αγγλίας της είπε ότι και οι δύο γυναίκες γράφουν ιστορία

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι εξαιρετική τιμή για τη Βρετανική κυβέρνηση να δώσει ομιλία στο κοινοβούλιο. Ο τελευταίος που του έκανε αυτό ήταν ο αμερικανός πρόεδρος Κλίντον».

Την ίδια στιγμή, η μετάλλαξη δέλτα φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου στην Ευρώπη καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 30%.

Εκτός από τη Βρετανία , στην Ισπανία και στην Πορτογαλία παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξήσεις μολύνσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/07/2021